Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Ο κ. Καμμένος έπραξε το καθήκον του», υπογράμμισε ο Σταύρος Κοντονής

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν στη Βουλή Κοντονής και Παπαθεοδώρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει όλες τις έρευνες, όλες οι καταγγελίες, ακόμη και οι αντιφατικές του ιδίου προσώπου θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας. Τα στοιχεία που έχει δώσει (αριθμοί εμβασμάτων κα) ο κατηγορούμενος, ήδη, με την διαδικασία της δικαστικής συνδρομής, ζητείται διασταύρωση και επιβεβαίωση και επ’ αυτών. Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σχετικώς με το θέμα των διαρροών από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση NOOR1.

f039610b7cdcef5535949c381d51928cΑπαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημ. Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ελέγχεται για μία υπόθεση με χαρακτηριστικά παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος και για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης με πολιτικές μεθοδεύσεις», ο κ. Κοντονής απέκρουσε τις κατηγορίες.

Παραθέτοντας γεγονότα, σύμφωνα με τα οποία -όπως είπε- «κονιορτοποιείται ο ισχυρισμός» περί σύνδεσης της υπόθεσης με την εξαγορά του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη, ο κ. Κοντονής ζήτησε από την Βουλή να «κρατήσει» ως συμπέρασμα, ότι «σε αυτό τον τόπο όλοι ελέγχονται και κανένας μεγαλοσχήμων, οικονομικός παράγων ή εκδότης δεν πρόκειται να βρεθεί στο απυρόβλητο». «Αυτό είναι υπόσχεση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό και η κυβέρνηση αυτή τηρεί τις υποσχέσεις της μέχρι κεραίας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

c6047f94fcb2c6aff207b82fa7828f90Ο ερωτών βουλευτής ωστόσο, μίλησε για «πολιτική παράγκα, παράγκα της φυλακής και δυστυχώς της Δικαιοσύνης» και καταλόγισε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι άφησε την Δικαιοσύνη έρμαιο στον πόλεμο των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, καλύπτοντας τον κ. Καμμένο και όχι την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης. «Φοβάμαι ότι σε αυτή την πολιτική τερατογένεση που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνησή σας με τον κ. Καμμένο, επιμένετε να νομίζετε ότι εσείς δίνετε τον τόνο, αλλά όπως φαίνεται, η ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικό τέρας στο οποίο θέλετε να μοιάσετε», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

«Στο κραυγαλέο ερώτημα αν είσαστε εσείς μπροστά σε έναν κρατούμενο ο οποίος έλεγε “κινδυνεύει η ζωή μου και θα πεθάνω όπως άλλοι επτά και ακόμη ότι θα αποκαλύψω επιπλέον στοιχεία” εσείς τι θα λέγατε; Όχι, γιατί έχεις καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής, ο οποίος δήλωσε τη βεβαιότητά του, ότι όλοι θα τον ενθάρρυναν να δώσει τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές.

«Επομένως, ο υπουργός Άμυνας γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Πείτε ότι θέλετε. Το καθήκον του ως υπουργός και ως πολίτης το έκανε. Του ζήτησε να δώσει στη Δικαιοσύνη τα στοιχεία και προφανώς προσπάθησε να τον ενθαρρύνει για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

5f43785ab59a8c95d2e32f2ab254d533Δήλωσε επίσης, ότι η αλληλουχία των γεγονότων, δεν έχει να κάνει με συμφέροντα, ούτε με πλειστηριασμούς εκδοτικών ομίλων και προσέθεσε ότι ο Π. Καμμένος στις 17 Ιανουαρίου που επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο, προφανώς και δεν ήξερε -όπως και κανείς- ότι ο κ. Μαρινάκης, θα πάρει μέρος σε πλειστηριασμό στον ΔΟΛ.

«Επομένως γίνεται λαθροχειρία. Αυτό που δεν ήξερε ο Καμμένος, προσπαθείτε να το προσάψετε. Όταν έγινε ο πλειστηριασμός στον ΔΟΛ και όταν ο Καμμένος δεν είχε καμία επαφή με τον κατηγορούμενο. Κονιορτοποιείται ο ισχυρισμός περί εξαγοράς του ΔΟΛ από τον κ. Μαρινάκη», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Κοντονής, όταν τον ενημέρωσε ο υπουργός, εκείνος ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές, ενώ για τον εάν υπάρχει παραβίαση του Κανονισμού των φυλακών διέταξε έρευνα, για τις καταγγελίες Γιαννουσάκη εις βάρος του προανακριτικού υπαλλήλου και της εισαγγελέως, ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και όσον αφορά στα έγγραφα που έδωσε ο κρατούμενος στην εισαγγελέα και στον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ήδη διεξάγεται εισαγγελική έρευνα και έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία δικαστικής συνδρομής.

«Πού βλέπετε παρατυπία και μάλιστα να μιλάτε για παραδικαστικό, όταν όλα διερευνώνται; Έχουμε έναν κρατούμενο που δίνει στοιχεία και λογαριασμούς και κατονομάζει πρόσωπα που θα διερευνηθούν και μετά λέει ότι τον πιέζουν κι αυτά διερευνώνται τα πάντα», προσέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος, ωστόσο, ζήτησε να υπάρξει προβληματισμός για το γεγονός, ότι ο κρατούμενος μίλησε για μια βαλίτσα με 650.000 ευρώ, η οποία ήρθε στο Ελληνικό, κάτι που πιστοποιήθηκε.

3693daf842697d2b228b918ab435c687Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης διερωτήθηκε πότε άρχισαν να ακούγονται τα περί σκευωρίας εναντίον του επιχειρηματία, για να απαντήσει: «Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική αστυνομία στα γραφεία του».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ξεκαθάρισε ότι στον τόπο αυτό ελέγχονται όλοι και έθεσε το ερώτημα: «Δεν θα ελέγχονται οι μεγαλόσχημοι οικονομικοί παράγοντες και εσχάτως και παράγοντες των ΜΜΕ; Ή τους πέρασε η ιδέα ότι αυτά που ξέρανε από προηγούμενες κυβερνήσεις, θα τα συνεχίσει και η παρούσα κυβέρνηση;».

«Θα ολοκληρωθεί η έρευνα όπως την διεξάγει η Δικαιοσύνη και θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ποιοι γίνονται, όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων μέσα στο Κοινοβούλιο», κατέληξε στην πρωτολογία του ο κ. Κοντονής.

«Δεν έχω την ίδια αισθητική και δεν θα μιλήσω για βαποράκια, αλλά θα σας πω ότι συνήγοροι αυτών που θα ελεγχθούν για την δράση τους σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν. Διότι μόλις αθωώσατε τον κ. Καμμένο», απάντησε ο κ. Παπαθεοδώρου και προσέθεσε προς τον υπουργό: «Οι αλυσίδες πρέπει είναι πολύ βαριές που δένουν τους ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα το δείτε και το επόμενο διάστημα».

«Έρχονται αυτά στη Βουλή κι όλο αυτό το διάστημα δεν είχε επέμβει η Δικαιοσύνη με δική σας εντολή, ώστε να μη χρειάζεται σήμερα να μιλάμε. Χρειάζεται τις καλές προθέσεις του κ. Καμμένου για να κάνει την δουλειά της η Δικαιοσύνη, την στιγμή που εσείς είστε υπουργός Δικαιοσύνης και θα μπορούσαν να έρθουν σε εσάς όλα αυτά; Προφανώς και όχι. Πού κολλάει αυτό στην αλληλουχία των γεγονότων;», ανέτεινε προς τον κ. Κοντονή ο ερωτών βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης.

«Η αντιπολίτευση ετράπη σε ισπανική υποχώρηση», επανήλθε ο υπουργός Δικαιοσύνης και την κατηγόρησε ότι επιλεκτικά αναφέρεται σε ό,τι τη βολεύει, ενώ επικαλούνται διαλόγους (που είναι παράνομα μέσα) και στηρίζει μια επιχειρηματολογία σε αυτά, για να πλήξει τον υπουργό και την κυβέρνηση.

Αφού ο κ. Κοντονής, επανέλαβε ότι διεξάγεται έρευνα σε τρία επίπεδα, συμπλήρωσε πως όσον αφορά τις καταθέσεις, αυτές λήφθηκαν από το 2015, και σχολίασε: «Μήπως ήταν από τότε να πάρει τον ΔΟΛ ο κ. Μαρινάκης;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ