Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου – Αβραμόπουλου κατά των ναρκωτικών (εικόνες)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eκδήλωση στην Παλαιά Βουλή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • Παυλόπουλος: Η μοναξιά και η μελαγχολία οι πιο σοβαρές αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο στα ναρκωτικά
  • Αβραμόπουλος: Προτεραιότητά μου η καταπολέμηση των ναρκωτικών

Κοινό μήνυμα κατά της καταπολέμησης των ναρκωτικών έστειλαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 169

Η μοναξιά και η «δίδυμη αδερφή της» η μελαγχολία, είναι οι πιο σοβαρές αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο, και κυρίως τους νέους, στα ναρκωτικά, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε εκδήλωση με θέμα «Η Συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη Χρήσης Ναρκωτικών», η οποία έγινε στην Παλαιά Βουλή.

Οι «εστίες μόλυνσης» που προκαλούν, ιδίως στην εποχή μας, ένα πρωτόγνωρο είδος «επιδημίας» μοναξιάς και μελαγχολίας, είναι, δυστυχώς, πολλές, συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, κάνοντας λόγο για τις πιο επικίνδυνες.

«Πρόκειται για τις εστίες» των κάθε μορφής κοινωνικών ανισοτήτων, οι οποίες ωθούν, μοιραία, κυρίως τους νέους, σε μια διαβρωτική, πολυδιάστατη περιθωριοποίηση, που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην μάστιγα των ναρκωτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι λοιπόν προφανές, συνέχισε, ότι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο απέναντι στην μάστιγα των ναρκωτικών, είναι η θωράκιση της κοινωνικής συνοχής, με βασική αντηρίδα την αλληλεγγύη και κατέληξε:

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 207

«Η ελληνική κοινωνία, η οποία ουδέποτε -ακόμη και κατά την τρέχουσα βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση- απεμπόλησε τον ανθρωπισμό ως θεμελιώδη αξία της, μπορεί και πρέπει ν΄ αντισταθεί στην μάστιγα των ναρκωτικών, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την συνοχή της, μέσω της κορύφωσης των εκδηλώσεων αλληλεγγύης απέναντι στα υποψήφια θύματα της μάστιγας αυτής».

 Προτεραιότητά μου η καταπολέμηση των ναρκωτικών, τονίζει ο Αβραμόπουλος

Ανησυχητικά χαρακτηρίζει τα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Έκθεσης για τα Ναρκωτικά για το 2017 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι θάνατοι από υπερβολική δόση αυξάνονται, ενώ αυξάνεται και η διάθεση νέων επικίνδυνων ουσιών, ελάχιστες ποσότητες από τις οποίες αρκούν για να παραχθούν χιλιάδες ισχυρές δόσεις.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b 208

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας επεσήμανε πως σύμφωνα με στοιχεία της Europol, ο τζίρος της ευρωπαϊκής αγοράς ναρκωτικών μπορεί να ξεπερνάει το δυσθεώρητο ποσό των 24 δις ευρώ ετησίως, χρήματα , που, όπως είπε, καταλήγουν στις… τσέπες αδίστακτων συμμοριών, που εκμεταλλεύονται τις σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες για να προωθούν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως o ρόλος του είναι να υποστηρίζει και να συμπληρώνει τις δράσεις των Κρατών Μελών, σε όλο το φάσμα των πολιτικών τους κατά των ναρκωτικών έχοντας ως στόχος την προστασία της υγείας των πολιτών και, ταυτόχρονα, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7 792

«Παρά το ιδιαίτερα βαρύ φορτίο υποχρεώσεων και ευθυνών μου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης και των απειλών για την ασφάλειά μας, η μάχη κατά των ναρκωτικών αποτελεί βασική μου προτεραιότητα» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως η Ευρώπη έχει, και οφείλει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο, το κοινωνικό της πρόσωπο. Γιατί Ευρώπη χωρίς κοινωνικό πρόσωπο δεν είναι Ευρώπη.

Ο Έλληνας Επίτροπος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα δυόμιση τελευταία χρόνια έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών, όχι μόνο εντός της Ένωσης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ