Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Το απόγευμα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των συμβασιούχων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις» εκτιμά ο Σκουρλέτης 
  • Αν δεν δεχθούν την πρόταση, ανοίγει ο δρόμος στις ιδιωτικές εταιρείες 

“Το απόγευμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους στους δήμους και θα ψηφιστεί άμεσα”.

Αυτό, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρόταση που καταθέτουν οι συμβασιούχοι για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου “δεν οδηγεί πουθενά”, με βάση και τις αποφάσεις του ΣτΕ.

Μιλώντας στον  Alpha 9,89, είπε πως η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εκτίμησε ότι τελικώς οι συμβασιούχοι θα προσέλθουν και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις και θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Αν δεν δεχθούν την πρόταση ανοίγουν τον δρόμο στις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να παραδώσουν την αποκομιδή των σκουπιδιών στις ιδιωτικές εταιρείες», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ μπορεί να υπάρξει μοριοδότηση -έπειτα από συνεννόηση με την ανεξάρτητη αρχή, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ενώ είπε πως ο αριθμός των προσλήψεων μπορεί να υπερβεί τις 2.500 εφόσον προβλέπεται από τους κανονισμούς των δήμων και μπορούν να καλυφθούν από τα έσοδά τους.

Σημείωσε πως ένα τμήμα εργαζομένων έχει αναστείλει τις κινητοποιήσεις και εργάζεται ήδη στην Αθήνα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης λέγοντας πως αφενός έχει καταργηθεί ο σχετικός νόμος και αφετέρου δεν «θεωρεί ότι μπορεί να λύνονται έτσι ζητήματα».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ