Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σήμερα στην Ολομέλεια η υπόθεση του Noor1 – Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο Καμμένος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Πυρά» κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συνομιλίες του ισοβίτη Γιαννουσάκη
  • Αναμένεται η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου

Οξύνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την υπόθεση του Noor1.

Το απόγευμα από το βήμα της Βουλής, θα τοποθετηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης μετά το δημοσίευμα που παρουσίαζε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, Μάκη Γιαννουσάκη, στην υπόθεση του Noor1, το οποίο μετέφερε περισσότερους από 2 τόνους ηρωίνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που διαθέτει και θα τα καταθέσει στη Βουλή.

Κάλυψη στον κ. Καμμένο παρέχει το Μαξίμου το οποίο κάλεσε μάλιστα τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Καταθέτει συμπληρωματικά ο Γιαννουσάκης 

Συμπληρωματικά στοιχεία σχετικά με τους χρηματοδότες στην υπόθεση μεταφοράς των δύο τόνων και 120 κιλών ηρωίνης με το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «Noor-1», αναμένεται να καταθέσει την Τετάρτη 28 Ιουνίου στην ανακρίτρια Πειραιά που χειρίζεται την υπόθεση, ο καταδικασθείς επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Ιουνίου, εστάλη «πρόσκληση» στις φυλακές από τον εισαγγελικό λειτουργό που χειρίζεται την υπόθεση. Ο κ. Γιαννουσάκης αυτή τη στιγμή κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας και αναμένεται να μεταχθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της εισαγγελίας Πειραιά, προκειμένου να ελεγχθούν σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικά εμβάσματα που εστάλησαν από εταιρείες ελληνικών συμφερόντων στην εταιρεία του «Noor 1».

H έρευνα της εισαγγελίας ξεκίνησε μετά από ανώνυμες καταγγελίες που εστάλησαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και μεταβιβάσθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά.

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος σε 7 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων μεταξύ των οποίων και ναυτιλιακές ενώ τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν, δεν αποκλείεται να μπουν και να συσχετιστούν στον ίδιο φάκελο της υπόθεσης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ