Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Έκκληση από τον Μίχαλο για λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, απευθύνει έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκειμένου να λήξουν οι κινητοποιήσεις για το θέμα των συμβασιούχων των Δήμων που εργάζονται στην καθαριότητα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, πρέπει να επιδειχθεί πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, γιατί μία απεργία διαρκείας θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, σε μια περίοδο που λόγω του τουρισμού υπήρχε ελπίδα ανάκαμψης.

Τόνισε δε, ότι ο επιχειρηματικός κόσμος καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι του διαλόγου και να βρεθεί άμεσα λύση.

«Αναμφισβήτητα, το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται, όταν πιστεύουν ότι θίγονται τα δικαιώματά τους, είναι απόλυτα σεβαστό. Σε αυτές τις κρίσιμες, όμως, ώρες είναι αδιανόητο να υπερισχύουν τα συντεχνιακά συμφέροντα. Όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τα εμπόδια που εξασθενίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, περιορίζοντας τις διεκδικήσεις μας.

Και η κυβέρνηση από την πλευρά της θα πρέπει να καθίσει εκ νέου άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα της εργασίας» αναφέρει ο κ. Μίχαλος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ