Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Μαξίμου: Η ΝΔ εναποθέτει τις ελπίδες για αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για προσπάθεια πολιτικής αποσταθεροποίησης από ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με την υπόθεση του Noor 1.

Αναλυτικά:

«Η ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε και όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί.

Καλούμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσουν ευθέως:

  1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;
  2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;
  3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;
  4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;
  5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ’ αυτού ή κατ’ εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;

Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν.

Στη Βουλή άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός».

Με τη σειρά της, η ΝΔ χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του Πάνου Καμμένου, «σκανδαλώδη» ενώ εξαπολύει «πυρά» κατά του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για «πανικό» και «άγχος» του κ. Τσίπρα.

Ειδικότερα:

«Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και τον πανικό του κ. Τσίπρα να καλύψει τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κυβερνητικού συνεταίρου του», απαντά με ανακοίνωσή της η ΝΔ στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ας μην έχει τόσο άγχος κι ας μην βιάζεται να συσπειρώσει τους βουλευτές του πίσω από τον βαρύτατα εκτεθειμένο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Όσο κι αν το φοβούνται όλα θα έρθουν στο φως», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Νέα ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου

Στη συνέχεια το Γραφείο του Πρωθυπουργού επανήλθε με νέα ανακοίνωση, στην οποία ζητεί από τη ΝΔ να απαντήσει με ονόματα σχετικά με την υπόθεση του NOOR1, διαφορετικά, όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνει ότι δέχεται εντολές από ύποπτα συμφέροντα.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης είτε θα απαντήσουν με ονόματα, είτε θα επιβεβαιώσουν πως είναι εντολοδόχοι ύποπτων συμφερόντων.
Περιμένουμε να μας πουν αν υπάρχει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση του Noor1 και τον οποίον θέλουν να υπερασπιστούν.
Μέχρι τότε ας μη νομίζουν ότι θα καταφέρουν να κρυφτούν πίσω από «αποκαλυπτικά» πρωτοσέλιδα των συμφερόντων που στηρίζουν και κατ’ εντολήν των οποίων ενεργούν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ