Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ο Δραγασάκης ενημέρωσε τους πρέσβεις της ΕΕ για τα αποτελέσματα του Eurogroup

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου ενημέρωσε τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

85529ce15304f5c1a27c923ed4998293

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρέσβη της Μάλτας, στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της EE, που ασκεί η χώρα του.

Ο Δραγασάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τους πρέσβεις παρουσίασε επίσης τις κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης περιόδου, στη βάση των προοπτικών που διανοίγονται για τη χώρα μετά τη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης του προγράμματος.

Παράλληλα τόνισε ότι η συνολική αποτίμηση του Eurogroup είναι θετική καθώς μειώνει σημαντικά την αβεβαιότητα, εδραιώνει συνθήκες σταθερότητας και προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα για το μέλλον.

339106b91f9b9098110f2907d39ff177

Στο τελευταίο Eurogroup, για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης, καταγράφηκε ρητά η δέσμευση όλων των μερών για οριστικό τερματισμό του Προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και βιώσιμη έξοδο στις αγορές για δανεισμό, τόνισε και υπογράμμισε την μετατόπιση του ενδιαφέροντος από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Υπογράμμισε δε, πως η ολοκλήρωση της αναπτυξιακής στρατηγικής και η δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα αποτελέσουν πυλώνες του νέου παραγωγικού υποδείγματος και της νέας παραγωγικής ταυτότητας της χώρας.

Η συζήτηση πάντως περιστράφηκε στα ζητήματα ανάπτυξης και ενίσχυσης των επενδύσεων καθώς υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από τους πρέσβεις, με τον Δραγασάκη να κάνει λόγο για το νέο περιβάλλον που δημιουργείται, θέτοντας ως κύριους στόχους την προσέλκυση επενδύσεων και τη δραστική μείωση της ανεργίας. Όπως σημείωσε, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, όμως ήδη γίνονται στοχευμένες ενέργειες για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ