Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Υπέρ της εμπλοκής ιδιωτών στην εκμετάλευση αρχαιολογικών χώρων ο Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε κοινή γραμμή πλεύσης με τους επιχειρηματίες του τουρισμού η ΝΔ 
  • Τάσσεται υπέρ των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα  

Τις προτεραιότητές του με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε γεύμα που παρέθεσε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προέταξε την ανάγκη της απελευθέρωσης των υγιών δυνάμεων της επιχειρηματικότητας, την προώθηση του ανταγωνισμού όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς και τον περιορισμό του κανονιστικού αποτυπώματος του κράτους και της γραφειοκρατίας στα απολύτως απαραίτητα.

Στην ομιλία του τόνισε πως η ΝΔ είναι σε μια κοινή γραμμή πλεύσης με τους επιχειρηματίες του τουρισμού στα πιο σημαντικά ζητήματα που είναι η φορολογία, η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος, καθώς και στα ζητήματα μιας έξυπνης πολιτικής χρήσεων γης, η οποία θα προστατεύει το περιβάλλον, αλλά θα αναγνωρίζει, ταυτόχρονα, και τις εθνικές ιδιαιτερότητες.

Αναφερόμενος στη φορολογία, σημείωσε πως είναι κατά της εφαρμογής του τέλους διανυκτέρευσης, αλλά και υπέρ της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, άρα και των τουριστικών επιχειρήσεων ενώ επανέλαβε πως ο Φ.Π.Α. θα εξεταστεί όταν θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

“Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού.

Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται. Συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά, όπως στον τομέα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ