Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Γιούνκερ: Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε με αποκλειστική του δήλωση στο Euro2day.gr ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας τηλεφωνικά και ερωτηθείς για τις εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου του Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέρμπερ στις οποίες ενεπλάκη και το όνομα του προέδρου της Κομισιόν ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση του λέγοντας τα εξής: «Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα αναμέναμε. Αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Όσο για την προσωπική μου σχέση με τον κ. Τσίπρα υπάρχει «άνεση», εκτίμηση και εμπιστοσύνη».

Ο Μ. Βέμπερ στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε δηλώσει πως «για εμάς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ξεκάθαρο ότι το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μιας μελλοντικής Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επειδή αυτό θα είναι προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλα τα μέτωπα. Στο προσφυγικό, αλλά και την ανάπτυξη. Για το μέλλον της Ευρωζώνης, χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση που έχει την πλήρη εμπιστοσύνη των άλλων χωρών. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να εγγυηθεί η Νέα Δημοκρατία». 

Πηγή: euro2day.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ