Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Βίτσας: Ενωμένοι να επιδιώξουμε την έξοδο από την επιτροπεία και την κοινωνική πρόοδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία να κινητοποιήσουμε από κοινού τις δημιουργικές μας δυνάμεις και ενωμένοι να επιδιώξουμε την ανάταξη της πατρίδας, την έξοδο από την επιτροπεία, την κοινωνική πρόοδο. Σε τούτη τη δύσκολη στιγμή, σε μια ταραγμένη περίοδο και σε μια ασταθή περιοχή, να κάνουμε την Ελλάδα μας σημείο σταθερότητας και πόλο ειρήνης για την Μεσόγειο και την Ευρώπη».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος παρευρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων αεροπορίας που πραγματοποιήθηκαν στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου.

Απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε: «Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω ειδικά το παράδειγμα του Νίκου Σιαλμά και του Κώστα Κοντογιώργου για να τονίσω δύο πράγματα: Είμαστε ένας ειρηνικός λαός και ποτέ δεν διεκδικήσαμε τίποτε πέραν της ελευθερίας μας. Είμαστε συγχρόνως ένας πονεμένος και αποφασισμένος λαός. Ένας λαός που γνωρίζει να υπερασπίζεται την κυριαρχική του ακεραιότητα στη γη, τη θάλασσα και τον αέρα. Η ιστορία μας, μας έχει διδάξει πως πρέπει να εργαζόμαστε για την ειρήνη και συγχρόνως να είμαστε πάντα έτοιμοι. Και αυτό κάνουμε, με λαϊκό φρόνημα υψηλό και Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές, εκπαιδευμένες και με σύγχρονο εξοπλισμό. Και η ιστορία πρέπει να διδάσκει φίλους και εχθρούς, πως όποιος μας υποτίμησε το πλήρωσε πολύ ακριβά».

Συνεχίζοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ανέφερε ότι «την ώρα που όλοι εμείς ασχολούμαστε με τις ειρηνικές μας εργασίες ή ακόμα και τις ειρηνικές μας και δημοκρατικές συγκρούσεις, υπάρχουν άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, τα δικά μας παιδιά, που έχουν καθήκον την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας». Και εκτελούν, όπως πρόσθεσε, «αυτό το καθήκον με αφοσίωση και ορισμένες φορές με αντάλλαγμα την ίδια τη ζωή τους.»

Νωρίτερα, τελέστηκε μνημόσυνο για τους πεσόντες αεροπόρους στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο λόφο του Αγίου Κοσμά, στο Μέγα Δέντρο Θέρμου. Επίσης, στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων έγινε ονοματοδοσία οδών του Θέρμου, με ονόματα πεσόντων αεροπόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ