Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», τονίζει ο Τσίπρας στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Προχωράμε μπροστά για μία δίκαιη ανάπτυξη, λέει ο Τσίπρας
  • Ενημερώνει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Τις θετικές για την Ελλάδα αποφάσεις του Eurogroup σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης».

10f12151ef41361b91ee3fc1065e14d2

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 11:00 τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Κύκλος επαφών με πρόεδρο Βουλής και πολιτικούς αρχηγούς

Πέρα από τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τα επόμενα 24ωρα επαφές και με πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός μετά τη σημερινή συνάντηση αλλά και μετά την επίσκεψη του τούρκου ομολόγου του, Μπιναλί Γιλντιρίμ τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα έχει κύκλο επαφών με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και τους πολιτικούς αρχηγούς σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Ενώ, εν συνεχεία, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

Αντικείμενο των επαφών και της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

Κυβερνητικές πηγές 

Ως «θετικό μήνυμα στις αγορές» χαρακτηρίζουν την απόφαση του Eurogroup κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η ελληνική πλευρά πήρε αυτά που ήθελε. Υπήρξαν όπως τονίζουν, ριζικές αλλαγές σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup της 22ας Μαΐου».

Σημειώνεται ότι η ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών με την επικεφαλής του Διεθνούς νομισματικού Ταμείου αποφάσισαν μεταξύ άλλων: Ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, εκταμίευση της δόσης που ανέρχεται στα 8,5 δισ. και το περίγραμμα των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Η απόφαση οδηγεί σε πολιτική σταθερότητα και δίνει αναπτυξιακή ώθηση με δυνατότητα εξόδου στις αγορές.

“Για πάρα πολύ θετική απόφαση”, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ