Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ συναντήθηκε ο Κουμουτσάκος

«Η ΠΓΔΜ εκπέμπει μήνυμα μετριοπάθειας. Το πώς θα διαμορφθεί η ουσία, θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η πολιτική του Βουκουρεστίου, όπως είχε εκφραστεί με την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, παραμένει ισχυρή», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική» τη συζήτησή τους, και «σε πολύ καλή ατμόσφαιρα για την πορεία των διμερών σχέσεων και τις προοπτικές τους». Οι δύο άνδρες συζήτησαν και για την κατάσταση στην περιοχή, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ να χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός, ότι από τη νέα κυβέρνηση των Σκοπίων εκπέμπεται ένα μήνυμα μετριοπάθειας, ένα μήνυμα «πιο εποικοδομητικό, πιο παραγωγικό από ότι είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν».

«Αυτό είναι καλό. Είναι καλό για την ατμόσφαιρα των διμερών μας σχέσεων. Για όλα τα ζητήματα που τις απασχολούν», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος. «Αυτό, όμως αφορά στην ατμόσφαιρα. Η ουσία είναι κάτι διαφορετικό», συνέχισε. «Το πώς θα διαμορφωθεί η ουσία θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς, όπως ξέρετε, πιστεύουμε στην ανάγκη μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί – και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα – εάν υπάρχει πραγματικά θετική πολιτική βούληση. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε στην αναγκαιότητα μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης, γι’ αυτό θεωρούμε ότι η πολιτική του Βουκουρεστίου, όπως είχε εκφραστεί με την ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ, παραμένει ισχυρή», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ