Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Κατρούγκαλος: Η ΕΕ για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και πιο δημοκρατική», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων «NUPI» με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης: Οι προοπτικές και οι απόψεις της Ελλάδας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Νορβηγία στις 13 και 14 Ιουνίου, είχε συναντήσεις με την ομόλογό του υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Φρανκ Μπάκε-Γένσεν (Frank Bakke-Jensen), καθώς και με τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Περ Σάντμπεργκ (Per Sandberg).

2b9e3d0cf7f84441c4d311783c91c128 1

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, στη συνάντηση με την κ. Μπάκε-Γένσεν συζητήθηκαν θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης και προτάσεις για την κοινωνική Ευρώπη, το Brexit, καθώς και ο χρηματοδοτικός μηχανισμός των χωρών ΕΟΧ, και ειδικά τα προγράμματα συνεργασίας με την Ελλάδα.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε τον ασκούντα χρέη υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Περ Σάντμπεργκ, επί των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις τάσεις και τις προκλήσεις που παρουσιάζει η μετανάστευση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας της Νορβηγίας και παρακολούθησε ενημέρωση στη νορβηγική δεξαμενή σκέψης «FAFO», σχετικά με το νορβηγικό κοινωνικό μοντέλο και το κράτος πρόνοιας.

Το σύνολο των συναντήσεων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, έλαβε χώρα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα, η οποία αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ