Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Καμμένος: Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό από τα κυρίαρχα δικαιώματά μας (εικόνες)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Επιθυμούμε την ειρήνη και τη συνύπαρξη με τους άλλους λαούς. Αλλά θέλω να ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό όσον αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα, τα κυρίαρχα δικαιώματά μας, τις αρχές μας, τις αξίες μας και την πίστη μας», διεμήνυσε από τη Λέρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας την είσοδο των 4 τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε το νησί με την ευκαιρία της παραχώρησης 12 οικιών, στο Λακκί και το Παρθένι για την κάλυψη των αναγκών του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού.

202148d7c2115361e05a4db083523d60

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα κατασκευής οικιών για την κάλυψη των αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπενθύμισε ότι «από τα τρία σπίτια που κατασκευάζονταν μέχρι το 2013, φτάσαμε πέρυσι να εγκαινιάσουμε 101 σπίτια και πιστεύω φέτος, με τη βοήθεια του Θεού, να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα 415 σπίτια».

Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητα, ότι «παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, μέχρι το καλοκαίρι του 2018, θα έχουμε καταφέρει να καλύψουμε τις ανάγκες των Ενόπλων μας Δυνάμεων, σε όλη την παραμεθόριο».

Αναφερόμενος στην «τεράστια στρατηγική σημασία, αλλά και θέση ευθύνης απέναντι στην ελληνική Πολιτεία» της Λέρου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρότεινε, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, να αναδειχθεί το νησί σε κέντρο καταδυτικού τουρισμού, λόγω των ναυαγίων και συντριμμιών που υπάρχουν στον βυθό από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επίσης, όπως είπε, «να μπορέσουμε σύντομα και μετά την οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας να ανακατασκευάσουμε όλα τα κτίρια, παραδοσιακά και μη από τη ναυτική βάση μέχρι το ψυχιατρείο».

2c396574caf7ba34c44aa3d0b0cab9ee

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος γνωστοποίησε ότι θέτει τις Ένοπλες Δυνάμεις στη διάθεση της τοπικής αυτοδιοίκησης «για τη δημιουργία θερέτρων αξιωματικών και υπαξιωματικών, Ελλήνων αλλά και ξένων συμμαχικών δυνάμεων, γεγονός που θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του νησιού και εκτός της τουριστικής περιόδου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε την ανταπόκριση του λαού της Λέρου στο μεταναστευτικό πρόβλημα, τονίζοντας ότι «απέδειξε ότι είναι μια κοινωνία που αντέχει να δώσει μια μεγάλη αγκαλιά».

Απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων επισήμανε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις θυσίες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, εξαιτίας των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν, αναγκαστικά λόγω των συχνών μεταθέσεων. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν συνέχεια τόπο κατοικίας. Πολλές φορές, στις γιορτές, την ώρα που εμείς είμαστε με τις οικογένειές μας, εκείνοι είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται στα καράβια, στα αεροπλάνα, στα στρατόπεδα. Για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχουν καλοκαιρινές διακοπές».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ