Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Δεν είμαστε μακριά από τη συμφωνία», δηλώνει ο Λε Μερ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup
  • Στο Μαξίμου ο Λε Μερ με συμβιβαστική πρόταση για το χρέος

Αισιόδοξος ότι «δεν είμαστε μακριά από την συμφωνία, και τις επόμενες δύο ημέρες θα ανοίξουμε τον δρόμο για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λε Μερ, μετά από τη συνάντησή του στο υπουργείο Οικονομικών με τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης, ο κ. Λε Μερ συνεχάρη τον ελληνικό λαό «για τις δύσκολες αποφάσεις που πήρε» προσθέτοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υπάρξει συμφωνία».

«Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε και εμείς και ο κ. Λε Μερ για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε τρεις ημέρες», σημείωσε από την πλευρά του, ο έλληνας υπουργός.

Επίσης ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γάλλος υπουργός ήρθε στην Αθήνα με πρόταση για ρήτρα ανάπτυξης που θα συνδέεται με την εξυπηρέτηση του χρέους, σε μια προσπάθεια συμβιβασμού.

Αμέσως μετά ο γάλλος υπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τον κ. Λε Μερ υποδέχτηκε στα σκαλοπάτια του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ