Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

«Οι απολύσεις στο δημόσιο, στον σχεδιασμό της ΝΔ», δηλώνει ο Όλγα Γεροβασίλη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Θέλουμε λύση με σαφήνεια στο προσεχές Eurogroup, λέει η Γεροβασίλη
  • Στόχος μας η αντιμετώπιση τους ζητήματος των συμβασιούχων

“Στόχος της ΝΔ είναι η συρρίκνωση του κράτους και η εκχώρηση υπηρεσιών του στον ιδιωτικό τομέα”, ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στους σχεδιασμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Η δική μας πολιτική είναι στον αντίποδα όλης αυτής της λογικής. Μείωση του κόστους του Δημοσίου επιδιώκουμε και εμείς, αλλά όχι με την οριζόντια μείωση του δημόσιου τομέα, αλλά μέσω της αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας και άλλων διαχρονικών παθογενειών, με τους εργαζόμενους στις θέσεις τους», τόνισε η υπουργός.

Αναφερόμενη στο θέμα των συμβασιούχων εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του ζητήματος για εργαζομένους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Για το κρίσιμο Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε ότι θα δοθεί λύση, η οποία «θα αποτυπώσει ένα καινούριο θετικό βήμα για τη χώρα προς τα εμπρός».

«Το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε» πρόσθεσε «είναι να δίνει με σαφήνεια ένα πρόγραμμα μέτρων ελάφρυνσης προκειμένου στη συνέχεια να υπάρχει συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ