Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Πρέπει στην Ευρώπη να αποδειχτεί ότι δεν αποφασίζει μόνο του το ΔΝΤ», λέει ο Φάμελλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων και στην Ε.Ε.», ανέφερε ο Φάμελλος
  • Τόνισε ότι «στο δημοσιονομικό και στο παραγωγικό επίπεδο η χώρα μας είναι εντάξει»

«Εμείς είμαστε ήρεμοι διότι γνωρίζουμε ότι έχουμε κάνει ό,τι έπρεπε. Είμαστε απολύτως συνεπείς με τις αποφάσεις. Η Ευρώπη πρέπει τώρα να αποδειχτεί ότι είναι απολύτως συνεπής με τις αποφάσεις που έχει πάρει και βέβαια να αποδειχτεί και στην Ευρώπη ότι αποφασίζουμε όλοι μαζί και όχι ένας μόνος του, και βέβαια ότι δεν αποφασίζει μόνο του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ή το ΔΝΤ. Η ουσία της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής σύνθεσης είναι να είμαστε όλοι μαζί» δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στο περιθώριο ημερίδας για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πυλαία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τόνισε: «Από τη μεριά της χώρας μας έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατό για να είμαστε συνεπείς και με το παραπάνω. Οι οικονομικοί δείκτες, οι οποίοι δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια, αποδεικνύουν ότι και στο δημοσιονομικό και στο παραγωγικό επίπεδο η χώρα μας είναι εντάξει.

Οι πρωτοβουλίες των υπολοίπων χωρών και η αλλαγή της συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο αποδεικνύουν ότι και οι συμμαχίες που έχουμε κάνει είναι ισχυρές και προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και καμία αιτία να μην επιλυθεί και το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση και να έχουμε μια συνολική λύση» είπε.

Από το βήμα της ημερίδας ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις και τόνισε μεταξύ άλλων: «Σε αυτή την Ευρώπη που ζούμε σήμερα ό,τι αποφασίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν εφαρμόζεται. Ό,τι αποφασίζει το Συμβούλιο Κορυφής δεν εφαρμόζεται.

Ό,τι αποφασίζουν όλοι αυτοί μπορεί να σταματάει στην απόφαση ενός άνδρα, σε ένα άτυπο όργανο όπως είναι το Eurogroup. Το ζει η χώρα μας. Αυτή είναι η δημοκρατία της Ευρώπης. Αυτή είναι η έκφραση της κρίσης εκπροσώπησης σε κεντρικό επίπεδο. Υπάρχει θέμα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων και στην Ε.Ε.».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ