Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Στόχος μου να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε δύο άξονες κινείται η κυβέρνηση ενόψει Eurogroup
  • Διευκόλυνση των διαπραγματεύσεων υπόσχεται ο γάλλος ΥΠΟΙΚ
  • Ηχηρό μήνυμα και από Μοσκοβισί – «Δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από την Ελλάδα»

Έντονη είναι η κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές και να επιτευχθεί συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα στο καθοριστικό Εurogroup της Πέμπτης.

Η κυβέρνηση εργάζεται σε δύο άξονες, ο πρώτος βασίζεται στη γαλλική πρόταση για τη δημιουργία ενός μηχανισμού ρήτρας ανάπτυξης στον ρυθμό αποπληρωμής του χρέους, και ο δεύτερος αφορά ένα αναπτυξιακό πλάνο που θα ενισχύσει την ανάκαμψη.

«Στόχος μου να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις»

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων, αύριο έρχεται στην Αθήνα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιάννη Στουρνάρα.

«Στόχος μου είναι να διευκολύνω τις διαπραγματεύσεις για να υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη, που θα δώσει στην Ελλάδα προοπτική, σταθερότητα και ανάπτυξη», τονίζει ο Μπρουνό Λε Μερ στην Καθημερινή.

Μήνυμα και από Μοσκοβισί

Την ίδια ώρα, ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές στέλνει ο Πιέρ Μοσκοβισί. Μίλωντας στις εφημερίδες «Νέα Σελίδα» και Real news, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών τους καλεί τους δανειστές να αναλάβουν τις ευθύνες και τις δεσμεύσεις τους, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχει τηρήσεις τις δικές της, συμπεριλαμβανομένων των πιο δύσκολων μεταρρυθμίσεων.

«Στον πρόλογό μου στο Εurogroup θα πω ότι το συμβόλαιο έχει εκπληρωθεί, δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Μοσκοβισί.

«Μία συνολική λύση βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο, η χώρα μας δεν έδωσε το παραμικρό πρόσχημα στους εταίρους ώστε να μην τηρήσουν τις συμφωνίες, ωστόσο μένει να αποδειχθεί αν όλοι μας έχουν εμπιστοσύνη», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ