Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

«Κατώτεροι των περιστάσεων ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του», λέει ο Δένδιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά κατώτεροι των περιστάσεων», σχολιάζει σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, τους χειρισμούς για το χρέος.

Ο κ. Δένδιας εκτιμά ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός «εγλωβίστηκαν στο ζήτημα του χρέους», αλλά παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες και στους δανειστές, «οι οποίοι συμφώνησαν για μια ακόμη φορά στα μέτρα που τους πρότεινε η κυβέρνηση και τα οποία επιτείνουν το αδιέξοδο στην πραγματική οικονομία, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν υλοποιήσει τη δέσμευσή τους για τη ρύθμιση του χρέους από τον Νοέμβριο του 2012».

4e8734d62791fc2c8bc61db0511eb024 1

Επίσης, ο κ. Δένδιας υπογραμμίζει ότι το ζήτημα του χρέους «δε μπορεί να μετατρέπεται σε άλλοθι της κυβέρνησης για τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας» και εκτιμά ότι «η καλύτερη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει ο πρωθυπουργός είναι η παραίτησή του, αν δε μπορεί να διαχειρισθεί τα σημερινά αδιέξοδα, που ο ίδιος, κατά μεγάλο μέρος, δημιούργησε».

Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης στην αναθεώρηση του Συντάγματος το εάν θα πρέπει να τίθενται εκτός νόμου κόμματα που αμφισβητούν τη δημοκρατία και τίθεται υπέρ της «απόλυτης καταδίκης της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι ο λαϊκισμός αποτελεί «πρακτική ξένη προς τη νοοτροπία και το ήθος του κόμματος (της ΝΔ)» και τονίζει ότι είναι χρέος της παράταξης «να μην επιτραπεί η ανάπτυξη φαινομένων λαϊκισμού, οπουδήποτε και αν βρίσκονται».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ