Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετική επιτυχία του Κόρμπιν το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία, κάνοντας λόγο για εξαιρετική επιτυχία του Εργατικού Κόμματος και τονίζοντας ότι «η εκλογική επίδοση του Κόρμπιν ανοίγει τον δρόμο για μια νέα Ευρώπη πέραν της λιτότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Ην. Βασίλειο συνιστά εξαιρετική επιτυχία για το Εργατικό Κόμμα. Με επικεφαλής τον Τζέρεμυ Κόρμπιν, το Εργατικό Κόμμα αύξησε το ποσοστό του κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2015, προσεγγίζοντας το 40%.

Η επίδοση του Εργατικού Κόμματος διέψευσε όλα τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες προεξοφλούσαν την ήττα του και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους Συντηρητικούς της Τ. Μέι. Με μια εξαιρετική προεκλογική καμπάνια, επικεντρωμένη στις κοινωνικές ανάγκες, στο κράτος πρόνοιας και τα δημόσια αγαθά, το Εργατικό Κόμμα κατάφερε να γυρίσει το κλίμα, εμπνέοντας τους πολίτες του Ην. Βασιλείου και ιδίως τη νέα γενιά.

Απευθύνουμε τα συγχαρητήρια μας στο Εργατικό Κόμμα. Η εκλογική του επίδοση ανοίγει τον δρόμο για μια νέα Ευρώπη που θα αμφισβητήσει τον μονόδρομο της λιτότητας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ