Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Στον Βούτση η έκθεση του ΑΣΕΠ: Έγιναν 31 χιλιάδες αιτήσεις για 400 θέσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στα κενά του δημοσίου εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών αναφέρθηκε ο Βούτσης
  • Παρέλαβε έκθεση του ΑΣΕΠ

Στην αναγκαιότητα γενικότερης μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας από τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Ιωάννη Καραβοκύρη, την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το 2016.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, εξαιτίας των μνημονιακών περιορισμών, αλλά και στην πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, τονίζοντας ότι «υπό κανονικές συνθήκες για τη χώρα, θα είχαν εργασία και θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμοι».

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ελπίδα «να κλείσει αυτή η περίοδος όσο το δυνατόν συντομότερα, ώστε να μπορεί αξιοκρατικά και μέσω των εγγυήσεων που δίνει το ΑΣΕΠ, να προχωρήσει και η γενικότερη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση».

Αναφέρθηκε επίσης και στην διαδικασία για την αξιολόγηση του προσωπικού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επιλογή των γενικών διευθυντών.

Η έκθεση του ΑΣΕΠ περιλαμβάνει προτάσεις βελτίωσης στον ευαίσθητο τομέα των προσλήψεων και σύμφωνα με αυτήν, το 2016 «με τους γνωστούς περιορισμούς που υπήρχαν στο μόνιμο προσωπικό, έγιναν 5.000 προσλήψεις και περίπου 12.000 σε εποχικό και έκτακτο προσωπικό».

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, παραδίδοντας την έκθεση, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κρίση στον εργασιακό τομέα, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι «σε έναν διαγωνισμό για κάλυψη 400 θέσεων, οι υποψήφιοι άγγιξαν τους 31.000».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ