Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Κουτσούμπας: Για ενίσχυση της τρομοκρατίας από το Κατάρ, μιλούν αυτοί που εξόπλισαν τον ISIS

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ανησυχία του για την κατάσταση που διαμορφώνεται με το Κατάρ εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha 989.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «είναι περισσότερο πρόσχημα όλα αυτά περί κάλυψης ή ενίσχυσης της τρομοκρατίας, γιατί τα λένε όλοι αυτοί, οι οποίοι, επίσης, ενίσχυσαν τον ISIS, τον εξόπλισαν και μετά δεν ήξεραν πώς να τα μαζέψουν», αποσαφηνίζοντας ότι εννοεί και τις περιφερειακές δυνάμεις στην περιοχή, τη Σαουδική Αραβία αλλά και διεθνείς ισχυρές δυνάμεις.

Υπενθύμισε τους διαρκώς εντεινόμενους ανταγωνισμούς στην περιοχή με συμμετοχή και πολύ ισχυρών κρατών, καθώς και περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, το Ιράν, ενώ οι ανταγωνισμοί εκδηλώνονται πάνω στον «Δρόμο του Μεταξιού», όπου ανταγωνίζονται, εκτός από την Κίνα, οι ΗΠΑ, χώρες της ΕΕ, η Ρωσία κ.λπ. «Καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει, τι κρύβεται πίσω από αυτό, για να ενοχλείται τόσο η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, άλλες περιφερειακές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην περιοχή και γιατί ενοχλούνται και οι διεθνείς σύμμαχοί τους επίσης γι’ αυτό», σημείωσε, τονίζοντας ότι το ταξίδι του Προέδρου των ΗΠΑ στην περιοχή «δεν ήταν τυχαίο για ό,τι ακολούθησε».

Σε ό,τι αφορά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανία, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι οπωσδήποτε τέτοιες ενέργειες στοχεύουν και σε αναδιατάξεις του πολιτικού συστήματος στις χώρες που συμβαίνουν, αξιοποιούνται για την καλλιέργεια κλίματος καταστολής, ενώ και στο πλαίσιο των οξύτατων ανταγωνισμών δείχνουν διασυνδέσεις με διάφορους μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των παρακρατικών.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει λύση στο Eurogroup και εάν θα ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη, απάντησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μία στο εκατομμύριο, να ανοίξει τον δρόμο για μία ανάπτυξη που θα είναι πραγματικά σε όφελος του λαού». Όπως πρόσθεσε, η αξιολόγηση θα κλείσει, ενώ θα υπάρξουν και «κάποια ευχολόγια για το χρέος», επαναλαμβάνοντας πως «το σίγουρο είναι ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει και για την αποπληρωμή του χρέους και για τα μέτρα που θα έρθουν».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν περιθώρια συνένωσης του ΚΚΕ με άλλες «αντιμνημονιακές δυνάμεις», κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει συμπεράσματα και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις «που φόρεσαν τη μάσκα του αριστερού», οι οποίες στήριξαν την πολιτική της «πρώτης φοράς αριστεράς» πριν και κατά τη διάρκεια του 2015, και από ένα «ψεύτικο αντιμνημονιακό αγώνα» που διεξάγουν, χωρίς να βλέπουν τι ρόλο παίζουν συνολικά η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, η ελληνική κυρίαρχη άρχουσα τάξη. Όπως επισήμανε, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ενίσχυσής του, υπογραμμίζοντας ότι η ενότητα, η συμμαχία που είναι απαραίτητη στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να τη φτιάξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από το οργανωμένο πολιτικοποιημένο κίνημά τους, στα σωματεία, στους συλλόγους, στη βάση. «Πολιτική δύναμη, οργανωμένη, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με θέσεις καθαρές, άσχετα αν διαφωνεί ή συμφωνεί κάποιος σε όλα ή σε επιμέρους ζητήματα μαζί τους σήμερα, είναι μόνο το ΚΚΕ. Αυτό, η ίδια η πείρα και η πράξη το αποδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια με τη συνέπειά μας. Άρα, η στράτευση και η συμπόρευση πρέπει να γίνει με το ΚΚΕ», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται και από Ευρωπαίους και από εγχώριους του μεγάλου κεφαλαίου και τον κρατάνε με τα νύχια και με τα δόντια ακόμα, διότι τους κάνει τη βρώμικη δουλειά, με αριστερό μανδύα» και σημείωσε: «Θεωρούμε ότι η κοροϊδία αυτή πρέπει να πάρει τέλος και αυτό επαφίεται μόνο στην απόφαση που πρέπει να πάρει ο ελληνικός λαός».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κώστα Καζάκου, ο οποίος είπε ότι είναι «προδότες οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό», υποστήριξε «δεν νομίζω ότι το εννοούσε», αλλά αναφερόταν σε αυτούς που ωθούν τα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό. Ο κ. Κουτσούμπας συμπλήρωσε πως «το ΚΚΕ έχει εκφράσει την αμέριστη αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς που έχουν μεταναστεύσει και θεωρεί ότι ο αγώνας μας είναι κοινός. Είναι και αγώνας δικός μας, ο αγώνας που κάνουν και στις χώρες που βρίσκονται, είτε είναι εδώ οι νέοι, είτε βρίσκονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και σε όλον τον κόσμο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ