Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Μαντάς: Η κυβέρνηση θέλει λύση για έξοδο από την κρίση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τον Οκτώβριο του 2014 από αυτό το βήμα της Βουλής ελέχθη, ότι ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ το χρέος είναι βιώσιμο. Τάδε έφη ο κ. Σαμαράς» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς και επισήμανε την έκθεση του ΔΝΤ του 2014, όπου προέβλεπε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 4% για πολλά χρόνια, τα οποία, όπως ανέφερε, αποκρύπτει η σημερινή αντιπολίτευση.

«Αυτό που ζητούσαμε και ζητάμε είναι όχι να εφαρμοστούν μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος τώρα, αλλά να προσδιοριστούν, όσο γίνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια, για την εφαρμογή τους μετά το 2018, με βάση τις προϋποθέσεις που έθετε η απόφαση του 2015» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι με τη συμφωνία του 2015 «μπήκε το ταβάνι 15% χρηματοδοτικές ανάγκες που δεν πρέπει να πάμε πάνω από αυτό».

Ο κ. Μαντάς κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως άστοχη την επιδίωξη της κυβέρνησης για το χρέος και ότι επιχειρεί να μηδενίσει την προσπάθεια της κυβέρνησης, που είναι μια προσπάθεια, μια επιδίωξη για καθαρή λύση.

«Θέλουμε να βγει η οικονομία από αυτή την παγίδα στην οποία έχει βρεθεί. Θέλουμε έναν καθαρό διάδρομο ώστε την επόμενη μέρα της συμφωνίας και ο ελληνικός λαός και οι επενδυτές να καταλαβαίνουν ότι έχουμε έναν καθαρό ορίζοντα για να μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, και να βγούμε με δυνατότητα για δανεισμό, όχι από θεσμικούς δανειστές, αλλά από τις αγορές», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αυτό είναι μια επιδίωξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά είναι μια επιδίωξη για τη χώρα, στην επίτευξη της οποίας πρέπει όλοι να συμβάλλουν.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ