Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Ακραίοι κύκλοι προσπαθούν να επιβάλλουν άλλο ευρωπαϊκό μοντέλο», λέει ο Σκουρλέτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Για διαφορετικό σχεδιασμό της Ευρώπης κατηγορεί τον Σόιμπλε ο Σκουρλέτης
  • Δεσμεύσεις για τις απολαβές των συμβασιούχων στην καθαριότητα

«Στην ελληνική περίπτωση είναι έκδηλη πια η προσπάθεια κάποιων ακραίων κύκλων να επιβάλουν ένα άλλο μοντέλο στην Ευρώπη σήμερα», τονίζει σε νέα συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στις δηλώσεις Σόιμπλε, σημείωσε ότι κάποιες δυνάμεις φαίνεται πως έχουν διαφορετικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της Ευρώπης.

«Εμείς θα επιχειρήσουμε ώστε να υπάρξει μια λύση που να περιλαμβάνει τα θέματα του χρέους», τονίζει, ερωτηθείς για το επικείμενο Eurogroup ή εάν η λύση αυτή θα δοθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Και προσθέτει: «Εμείς γνωρίζουμε τι θέλουμε εκ μέρους της χώρας μας και με βάση αυτή την επιδίωξη θα κινηθούμε, πηγαίνοντας αν χρειαστεί και στη Σύνοδο Κορυφής».

Ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ αναφορικά με τη στάση της στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης του χρέους, ο Πάνος Σκουρλέτης την κατηγορεί για «στείρο αρνητισμό» και για «καταστροφική πολιτική στάση», καταλογίζοντας της πως είναι «δέσμια στη λογική ότι το χρέος είναι βιώσιμο».

Στο ερώτημα αν είναι απαραίτητο να συγκληθεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ώστε να χαραχθεί μία εθνική γραμμή για το χρέος, αναφέρει ότι πρόκειται για μια θεσμική διαδικασία «την οποία θα πρέπει να την αναζητούμε σε κάποιες στιγμές, εφόσον όμως έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλοι όροι και προϋποθέσεις».

Αλλιώς, σημειώνει, το να γίνει μία σύσκεψη και απλά και μόνο να έρθει ο κ. Μητσοτάκης και να καταθέσει τον «στείρο και εθνικά επιζήμιο αρνητισμό του», δεν ωφελεί.

Αναφερόμενος στο ζήτημα με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, επί του οποίου αναμένεται η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

υπογραμμίζει την κυβερνητική δέσμευση πως «αν τυχόν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα θα κινηθούμε ανάλογα έτσι ώστε και να μην χάσουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αλλά και να μην υπάρξει κανένα είδους πρόβλημα ως προς την συγκεκριμένη παροχή στους δήμους».

Ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει τέλος ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μία τοπική αυτοδιοίκηση «που θα παίξει το δικό της ρόλο στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ