Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

“Η ελάφρυνση χρέους δεν μπορεί να μετατίθεται συνεχώς”, ξεκαθαρίζει ο Δραγασάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • “Σε δραστική μείωση του κόστους δανεισμού θα οδηγήσει η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”
  • Η Ελλάδα χρειάζεται το δικό της σχέδιο για το μέλλον, σημειώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

«Θα πρέπει να καταστήσουμε σε όλους σαφές ότι η ελάφρυνση χρέους δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να μετατίθεται διαρκώς στο μέλλον».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 5ο Ελληνικό Φόρουμ για τις Εξαγωγές.

«Η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι κάτι που αφορά μόνο στη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δανειακών αναγκών, αλλά αφορά στη δυνατότητα της χώρας να βγει από την κρίση και να κάνει το αναγκαίο άλμα προς την παραγωγική ανασυγκρότηση και την εξωστρέφεια», επισήμανε χαρακτηριστικά.

“Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα οδηγήσει σε δραστική μείωση των επιτοκίων δανεισμού, όχι μόνο του Κράτους αλλά και των τραπεζών, των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών. Αντίστοιχα θα βελτιωθούν η ρευστότητα και οι δυνατότητες χρηματοδότησης της οικονομίας”, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε παράλληλα ότι «τα μνημόνια και η επιτροπεία ούτε πρέπει αλλά ούτε και μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως ένα χωρίς τέλος καθεστώς , όπως ίσως κάποιοι εκ των δανειστών θα επιθυμούσαν».

Και συνέχισε:“Χωρίς να αγνοούμε, λοιπόν, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που έχουμε ακόμη προς τους δανειστές, γίνεται κάθε μέρα πιο φανερό ότι η Ελλάδα χρειάζεται το δικό της σχέδιο για το μέλλον, τη δική της στρατηγική για ανάπτυξη και ευημερία”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ