Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

“Θα βρεθεί λύση στις 15 Ιουνίου”, δηλώνει ο Τσακαλώτος στο Spiegel

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η «μπάλα» είναι τώρα στο στρατόπεδο των δανειστών, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών
  • «Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία, λιγότερο από όλους ο Σόιμπλε»

Την αισιοδοξία του για συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, στο προσεχές Eurogroup, εξέφρασε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία, λιγότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε», εκτίμησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο γερμανός υπουργός εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού επισημαίνει ότι ενόψει το επόμενου Eurogroup «διεξάγονται έντονες διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο διότι και πάλι διακυβεύονται τα πάντα».

Όπως παρατηρεί ο ανταποκριτής, “όσο απειλητική κι αν φαίνεται η κατάσταση ο έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι απρόσμενα αισιόδοξος”.

“Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί μια λύση. Είμαι βέβαιος ότι ήδη εργάζεται για λύση, άσχετα με τα όσα δήλωσε στις 22 Μαΐου, στη συνεδρίαση του Eurogroup”, δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ερώτηση εάν θα ήταν αργά να μετατεθούν οι δεσμεύσεις για ελάφρυνση χρέους στο επόμενο έτος, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε σε κατηγορηματικό ύφος «απολύτως».

Όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών επιμένει ότι όλοι μπορούν συμφωνήσουν έως τις 15 Ιουνίου τόσο για εκταμίευση χρημάτων όσο και για μέτρα ελάφρυνσης χρέους, καθώς οι Έλληνες εκπλήρωσαν το καθήκον τους και «η μπάλα» είναι τώρα στο «γήπεδο» των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ