Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Παππάς: Αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup, το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη λύσης στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τονίζοντας ωστόσο ότι «αν δεν υπάρξει λύση το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, στις 22 Ιουνίου».

Ως «απεχθή και καταδικαστέα» χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο Παππάς. Ο υπουργός επεσήμανε ότι τέτοιου είδους ασύμμετρες απειλές είναι αδύνατον να προβλεφθούν.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για το χρέος, τόνισε ότι «οποιαδήποτε λύση, πρέπει να διασφαλίζει ότι η Ελλάδα επανέρχεται σε κατάσταση κανονικότητας στη χρηματοδότηση».

bb261536a05751f0780c94d39870ce86 1

«Πρώτη φορά το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δέχεται ανοιχτή κριτική για την κατάσταση στην Ελλάδα και εντός της Γερμανίας», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για την επίτευξη λύσης στο επικείμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ωστόσο -όπως είπε- αν δεν υπάρξει, το θέμα θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής, στις 22 Ιουνίου.

Ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες, διευκρίνισε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει απάντηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.

«Οι απόψεις για άπειρες τηλεοπτικές άδειες ή ότι δεν χρειάζεται διαγωνισμός είναι πλέον στον κάλαθο των αχρήστων» τόνισε ο υπουργός.

«Κάποιοι δεν αισθάνονται καλά με την ιδέα ότι μια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση στην Ελλάδα ομαλοποίησε την κατάσταση», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ