Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Τσιρώνης: Βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην έξοδο από τη κρίση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην έξοδο από τη κρίση», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, εγκαινιάζοντας στην Ιεράπετρα την έκθεση AgroExpo.

Ο κ. Τσιρώνης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Ιεράπετρα για τα εγκαίνια της έκθεσης, σημειώνοντας πως «ο πρωτογενής τομέας, ο βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας μας είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και ακόμη και η αιτία που έρχονται οι τουρίστες στη χώρα μας».

«Όλα αυτά τα υπέροχα τοπία, όλη αυτή η ομορφιά, είναι γέννημα θρέμμα των προγόνων μας που παρήγαγαν σ’ αυτή τη γη», ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης τόνισε: «Ξέρετε όλοι και όλες ότι περνάμε δύσκολες ώρες ως χώρα, αλλά μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην έξοδο από την κρίση».

Επίσης, στον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Νοιώθω ότι οι εκθέτες είναι εκείνοι και εκείνες οι οποίοι κατάφεραν και σταθήκανε. Ήταν ζωντανοί, επένδυσαν στο όνειρο τους. Επένδυσαν στο μέλλον, δεν φοβήθηκαν και όσο εκείνοι είναι ζωντανοί είμαστε και ως χώρα ζωντανή. Άρα τους απευθύνω τις θερμότερες ευχές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και συμπλήρωσε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλη την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο: «Νομίζω πραγματικά, ότι στο μόνο που μπορούμε να στηριζόμαστε όλοι και όλες, είναι ακριβώς η παραγωγή μας» είπε, ενώ επαίνεσε και πάλι όσους τόλμησαν και επένδυσαν σε χαλεπούς καιρούς «και είναι αυτοί που θα κερδίσουν το μέλλον γιατί τους αξίζει. Εμείς δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση να υπηρετούμε αυτό το μέλλον», κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.

Οι επαφές του κ. Τσιρώνη

Πριν τα εγκαίνια, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την επίσκεψή του στο Λασίθι είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, η οποία του έθεσε υπόψη τα ιδιαίτερης σημασίας θέματα του πρωτογενή τομέα που αφορούν τον νομό.

9cae484398070c372ab8d9a7a469d64a
Συνάντηση στην αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη, ήταν η δακοκτονία, η προώθηση του ελαιολάδου, τα θέματα των βιοκαλλιεργειών, της κτηνοτροφίας, των τοπικών σπόρων, των δασικών χαρτών, η στήριξη των πρώιμων οπωροκηπευτικών, της Agroexpo Ιεράπετρας όπως και τα έργα άρδευσης.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε να προωθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του την επίλυση των θεμάτων αυτών, μίλησε για συνεργασία και τόνισε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια διοικητική αναδιάρθρωση και απλοποίηση της διοίκησης προς όφελος των πολιτών και του αγροτικού κόσμου».

Επίσης, είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τον δήμαρχο Ιεράπετρας καθώς και φορείς των περιοχών, με τους οποίους συζήτησε θέματα του αγροτικού κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφίας: radiolasithi.gr

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ