Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Αλλαγές στο «καθηκοντολόγιο» και κατοχύρωση 5ετών πτυχίων, ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τα 5ετή πτυχία  θα μπορούν να είναι ενοποιημένα με το μάστερ
  • Αλλαγές και στις σχολικές μαθητικές κοινότητες

Νομοθετικές ρυθμίσεις για αλλαγές στο «καθηκοντολόγιο» και στις σχολικές μαθητικές κοινότητες, έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη και ότι σύντομα θα κατατεθούν, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στα θέματα της εκπαίδευσης.

Όπως είπε ο κ. Γαβρόγλου, το υπουργείο προχωρά στην επεξεργασία των νέων ρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι ήδη είναι σε συζήτηση με το Συνήγορο του Παιδιού σε ό,τι αφορά τις μαθητικές κοινότητες.

Ακόμα, επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα κατοχυρώνονται τα 5ετή πτυχία και θα μπορούν να είναι ενοποιημένα με το μάστερ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Ν. 4009/2011 για να υπογραμμίσει ότι ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η οποία δημιουργήθηκε πάνω στην ιδεολογική συμφωνία ότι με αυτό τον νόμο σταματάει η ηγεμονία της Αριστεράς στα πανεπιστήμια.

«Είναι ντροπή να ψηφιστεί ένας νόμος με αυτό το σκεπτικό! Είναι ντροπή! Και ψηφίστηκε από 251 βουλευτές! Μπράβο τους!», είπε ο κ. Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι ο νόμος είχε και ένα στοιχείο «αστικής αναξιοπρέπειας» δηλαδή, «το συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι πρυτάνεις».

«Ούτε σε φυλές, από ό,τι λένε οι ανθρωπολόγοι, υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες!» είπε ο υπουργός και επέμεινε: «Αυτός λοιπόν ο νόμος που ψηφίστηκε τότε, είναι μια κατάρα για τα πανεπιστήμια».

«Εμείς θα πούμε τώρα, να το ξέρετε αυτό, ότι οι πρυτάνεις θα εκλέγονται από ένα ψηφοδέλτιο και οι αντιπρυτάνεις με μονοσταυρία από το άλλο ψηφοδέλτιο» είπε ο υπουργός.

Τέλος, επέκρινε τη στάση του ΚΚΕ, που έχει όπως είπε την αντίληψη πως, «ενόψει ενός παραδείσου που κάποτε θα έρθει, η σημερινή κόλαση είναι μια χαρά».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ