Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Μαξίμου κατά μιντιακού κατεστημένου: Πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα

«H κατάσταση με τα ΜΜΕ στη χώρα μας δεν είναι σοβαρή είναι όμως κρίσιμη» (Παραλλαγή αυστριακού αφορισμού: Die lage ist hoffnungslos aber nicht ernst)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Λάσπη των ΜΜΕ στις κυβερνητικές προσπάθειες για το ζήτημα του χρέους «βλέπει» το Μαξίμου
  • «Παρουσίαζαν εικόνα απομόνωσης Τσακαλώτου, αλλά ο μόνος απομονωμένος ήταν ο Σόιμπλε»
  • «Ας πάρουν τα ξένα ΜΜΕ… μαθήματα δεοντολογίας από τα εγχώρια»

Το ζήτημα της λειτουργίας και των σκοπών που εξυπηρετούν εγχώρια ΜΜΕ αναδεικνύει σε «υψηλούς τόνους» το Μαξίμου, με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τα τεκταινόμενα και τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας.

Όπως πολύ δηκτικά σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι, «αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες με τα ΜΜΕ που δίνουν τον τόνο της αντικυβερνητικής προπαγάνδας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατασκευή ψευδών ειδήσεων και δημιουργία κλίματος σε βάρος όχι της κυβέρνησης αλλά της ίδιας της χώρας».

f63620bf4cd6551edddb041bebaa7668

Αφορμή στάθηκε η εκ νέου στοχοποίηση του υπουργού Οικονομικών, ζήτημα για το οποίο σχολιάζει το Μαξίμου: Προχθές φτιάχτηκε η είδηση ότι η Ελλάδα απομονώθηκε στο Eurogroup και ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε σφοδρή κριτική από συναδέλφους του την ίδια στιγμή που κατά τη συνεδρίαση ευρωπαϊκοί θεσμοί αλλά και μια σειρά από κράτη μέλη της ΕΖ έπαιρναν με σαφήνεια τη θέση της Ελλάδας. Την άλλη μέρα, φυσικά, σε όλο τον διεθνή Τύπο απομονωμένος ήταν ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συνεχίζοντας, οι κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι «χθες, κατασκευάστηκε η είδηση ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε γνώμη και μια μέρα μετά την μη αποδοχή της πρότασης που κατατέθηκε από κάποιους δανειστές στο EG, έκανε πίσω στο ζήτημα του χρέους και αποδέχτηκε την παραπάνω πρόταση.

b4a061f4c0bf96b0e86694a77412bc94

Και όλα αυτά την στιγμή που έχει κάνει ξεκάθαρο σε όλους τους τόνους ότι η Ελλάδα διεκδικεί μια καθαρή λύση και μια συνολική συμφωνία με τους δανειστές».

«Προφανώς τα διεθνή media παρουσιάζοντας τη θέση αυτή δεν βλέπουν καλά», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «και πρέπει μάλλον να πάρουν μαθήματα δημοσιογραφίας από το ελληνικό μιντιακό κατεστημένο.

Το γεγονός ωστόσο ότι μέρα με τη μέρα χάνεται κάθε ίχνος αξιοπιστίας και καταπατάται η δημοσιογραφική δεοντολογία, προκειμένου να αποδομηθεί η κυβέρνηση «δεν είναι μεν σοβαρό είναι όμως κρίσιμο».

Διότι σε θέματα εθνικής σημασίας όπου η διαπραγματευτική γραμμή δεν είναι μόνο της κυβέρνησης αλλά της ίδιας χώρας, πρέπει να υπάρχουν και όρια στην προπαγάνδα…».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ