Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

«Άκρως υποκριτική η στάση του Μητσοτάκη στο θέμα χρέους», δηλώνει ο Τζανακόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η διεθνής συζήτηση για το χρέος έχει προ πολλού ξεπεράσει την εγχώρια συζήτηση, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 
  • “Ο Μητσοτάκης θεωρούσε το χρέος βιώσιμο” 

«Υποκριτική» χαρακτήρισε τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο θέμα διευθέτησης του χρέους.

Μιλώντας στο STAR σημείωσε ότι παρακολουθεί μία προσπάθεια από την αντιπολίτευση και από αντιπολιτευτικά μέσα ενημέρωσης να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δήθεν ο πρωθυπουργός «υποχωρεί» και ο Μητσοτάκης παίρνει στην πλάτη του τη μεγάλη μάχη για το χρέος.

«Αυτά νομίζω ότι δεν μπορεί να τα πιστέψει κανείς» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε το στόμα του για το χρέος ήταν χθες. Είναι υποκριτική η στάση του, διότι συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία είχε αποδεχτεί πλεονάσματα περίπου 4,2% περίπου μέχρι το 2030, συμμετείχε σε μια κυβέρνηση η οποία θεωρούσε το χρέος βιώσιμο και ζητούσε πιστοποιητικά βιωσιμότητας για το ελληνικό χρέος.

Εμείς καλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη πάρα πολλές φορές, και στο Κοινοβούλιο, να πάρει θέση για το χρέος. Αντιθέτως, αυτό το οποίο έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ήταν διαρκώς να υποστηρίζει τους δανειστές λέγοντας ότι πρέπει να παρθούν τόσα κι άλλα τόσα μέτρα και στη συνέχεια, όταν υπήρξε μια τεχνική συμφωνία, μας κατήγγειλε για τη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση αν προτίθεται η κυβέρνηση να ζητήσει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς για να αναζητηθεί μια εθνική γραμμή στο ζήτημα του χρέους ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο, καθώς «η διεθνής συζήτηση για το χρέος έχει προ πολλού ξεπεράσει, στο επίπεδο και στο βάθος της, τη συζήτηση που γίνεται στην εγχώρια πολιτική και στα μίντια».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τέλος ότι “στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει μία συμφωνία η οποία θα καλύπτει το σύνολο των εμπλεκόμενων πλευρών και δεν υπάρχει περίπτωση να οδηγηθούμε σε κατάσταση κρίσης ή να καταφύγουμε σε πολιτικές λύσεις άλλου τύπου”.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ