Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Σε «επιχείρηση καλοπιάσματος» οπαδών του ΠΑΟΚ οι Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον ρόλο του… πυροσβέστη κλήθηκαν να «ενσαρκώσουν» το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο «Πόρτο Παλάς» της Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης και ο βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, σε συνάντησή τους με εκπροσώπους οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟΚ.

Τα τρία «γαλάζια» στελέχη σημείωσαν ότι “είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος”, ενώ χαρακτήρισαν τον ΠΑΟΚ ως μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της.

Στη συνέχεια της «επιχείρησης καλοπιάσματος», εξήγησαν ότι η ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση για την υποβάθμιση του κοινοβουλίου, αφού προχώρησε στην εισαγωγή «άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια», ενώ πρόσθεσαν ότι “είναι εμφανής η απόπειρα της κυβέρνησης να υφάνει διαπλοκή στα ΜΜΕ”, κάτι που, όπως είπαν, άρχισε με τον “αντισυνταγματικό” νόμο Παππά.

Αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθούν επί της ουσίας και με ονόματα στο μέτωπο που άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ιβάν Σαββίδη, περιορίστηκαν σε γενικόλογες δηλώσεις όπως ότι “η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς”, ενώ δεσμεύτηκαν ότι το κόμμα θα λάβει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Τέλος, εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται απαράβατα και σημείωσαν πως η Νέα Δημοκρατία θα σταθεί αρωγός στην επιχειρηματικότητα, αλλά θα είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «επίθεση φιλίας» πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα πριν φτάσει στο ξενοδοχείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση για το Μητρώο Στελεχών.

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ήταν δρακόντεια, με το σημείο της «γαλάζιας» εκδήλωσης να είναι αποκλεισμένο με κλούβες των ΜΑΤ. Υπενθυμίζεται πως κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ξενοδοχείο σημειώθηκε ένα φραστικό επεισόδιο από οπαδό του ΠΑΣΟΚ, ενώ, νωρίτερα, ομάδα οπαδών επιχείρησε να κάνει πορεία διαμαρτυρίας προς το σημείο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ