Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Το χρέος και η βιωσιμότητά του είναι στην πορεία προς επίλυση», τόνισε ο Σπίρτζης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις του στο «Κόκκινο», τόνισε ότι η έκβαση της χτεσινής συνεδρίασης του Eurogroup ήταν «αναμενόμενη». «Δεν υπήρχαν μεγαλύτερες προσδοκίες γιατί ήταν και είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτά που λέγαμε όλο αυτό τον καιρό επιβεβαιώθηκαν… με δύο λόγια ο δογματισμός του κ. Σόιμπλε και οι διαφωνίες του με το ΔΝΤ σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι τόσο κάθετες που οδηγούν σε αδιέξοδο, το ζούμε δύο χρόνια τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Το θετικό της χτεσινής συνεδρίασης ήταν η στήριξη που είχε η χώρα μας από άλλες χώρες της ΕΕ, που δείχνουν ότι οι προσπάθειες και πρωτοβουλίες Τσίπρα αποδίδουν και για το χρέος και για την ευρωπαϊκή πολιτική γενικότερα», επισήμανε ο κ. Σπίρτζης.

86676d8e924c78813fbb13e74401de78 1

Προσέθεσε ότι «επίσης σημαντικό είναι πως όλες οι πλευρές, αλλά και όλοι οι δανειστές, δεν έχουν να καταλογίσουν στην Ελλάδα τίποτε» και «η αναμονή όλων είναι να υπάρξει σύγκλιση στο πώς θα ολοκληρωθεί και θα υπάρχει μία συμφωνία για το χρέος που θα είναι βιώσιμη».

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια, το κύριο θέμα που ταλαιπωρεί τον ελληνικό λαό, που τον έχει βάλει σε αυτή την περιπέτεια, το χρέος και η βιωσιμότητά του, δεν είναι απλώς στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά στην πορεία προς επίλυση», τόνισε ο κ. Σπίρτζης και υπογράμμισε:

«Όπως η χώρα μας είναι εντάξει στις δεσμεύσεις της, έτσι πρέπει και οι δανειστές να ξεπεράσουν τις αγκυλώσεις και τις διαφωνίες τους και να πάνε σε μία συμφωνία, για να είναι και εκείνοι εντάξει απέναντί μας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ