Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

«Οι πάντες πια προεξοφλούν ότι η Ελλάδα μπαίνει σε πορεία ανάκαμψης», τονίζει ο Παπαδημούλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει μια «βόμβα Σόιμπλε» στο σημερινό Eurogroup
  • Σημείωσε ότι τα προβλήματα της χώρας δεν θα λυθούν από έξω

Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει μια «βόμβα Σόιμπλε» στο σημερινό Eurogroup, η οποία θα ακυρώσει τη μεγάλη προοπτική ελάφρυνσης του χρέους, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.

«Eίμαστε στη στιγμή που η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αυτή είναι η άποψη όχι μόνο του Παπαδημούλη, αλλά του συνόλου. Θέλω να πιστεύω και εργαζόμαστε για αυτό, ότι δεν θα υπάρξει μια βόμβα Σόιμπλε, που θα ακυρώσει τη μεγάλη προοπτική της ελάφρυνσης του χρέους», τόνισε ο ευρωβουλευτής και παρατήρησε πως ακόμα και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας είπε ότι δεν πρέπει να είναι η Γερμανία αυτή που θα μπει εμπόδιο, κάνοντας λόγο για «σαφέστατο μήνυμα – υποστήριξη της Γερμανίας».

«Ο ελληνικός λαός έχει ακούσει τόσες φορές αυτές τις υποσχέσεις που κοντεύουμε να την πάθουμε σαν τον ψεύτη βοσκό», επισήμανε ο Παπαδημούλης για τις αυξημένες προσδοκίες σχετικά με την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης για το χρέος και προσέθεσε: «Οι πάντες πια προεξοφλούν ότι μπαίνει η Ελλάδα σε μια πορεία ανάκαμψης και το ζητούμενο τώρα είναι η συμφωνία των μέτρων. Τώρα πια δεν μας αρκούν οι δηλώσεις. Τώρα θέλουμε αποτέλεσμα».

Παράλληλα σημείωσε ότι τα προβλήματα της χώρας δεν θα λυθούν από έξω και σημείωσε: «Για να βγάλουμε τη χώρα από την οδυνηρή κατάσταση χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, για να επουλώσουμε τις πληγές αλλά και τις παθογένειες που δημιουργήθηκαν. Για να τα πετύχουμε αυτά πρέπει να αναμετρηθούμε μόνοι μας».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ