Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Για κοροϊδία κατηγορεί την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Φερετζέ χαρακτηρίζει τα αντίμετρα ο Μητσοτάκης
  • Επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές

Για ένα νέο μνημόνιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα χωρίς μάλιστα να υπάρχει χρηματοδότηση για τη χώρα, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό με τα αντίμετρα.

Σε συνέντευξή του στη «voria.gr», ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε, μέσα σε δύο χρόνια, δύο μνημόνια.

«Πρόκειται για κοροϊδία. Έως πρόσφατα, όμως, οι ίδιοι – και όχι μόνο – έλεγαν ότι μια χώρα που βγαίνει από κρίση δεν μπορεί να παράγει υψηλά πλεονάσματα της τάξης του 3,5%, για πολλά χρόνια. Πως, λοιπόν, θα έχουμε πλεονάσματα 5,5% και πως θα εφαρμοστούν τα αντίμετρα;

Είναι επομένως ψευτοαντίμετρα, είναι φερετζές για να καλύψουν τα σκληρά, τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλουν, για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, για να έχουν ένα άλλοθι οι βουλευτές τους, την ώρα που χτυπούν ανελέητα και κυνικά τους πιο αδύναμους», δηλώνει επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, το οποίο, όπως λέει, δεν συνέδεσε ποτέ με το κλείσιμο ή όχι της αξιολόγησης.

«Ο λογαριασμός για την Ελλάδα μεγαλώνει. Το αποδεικνύει η συνολική κατάσταση της χώρας. Η χώρα παραμένει η μόνη στην Ευρώπη σε ύφεση. Οι αλλαγές στην οικονομία και τη διοίκηση είναι βαλτωμένες.

Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα κρατάνε πίσω τη χώρα. Ο κ. Τσίπρας για να μείνει στην εξουσία παριστάνει τον νεοφώτιστο μεταρρυθμιστή. Δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και έχει ένα κόμμα και μια κυβέρνηση ανίκανους να τις προωθήσουν από ιδεολογική αλλεργία, έλλειψη γνώσης και ανευθυνότητα», συμπληρώνει.

«Αργά ή γρήγορα οι εκλογές θα γίνουν και τότε όσοι δημαγωγοί εξαπάτησαν τους πολίτες θα συντριβούν. Όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», τονίζει, προσθέτοντας πως τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στην ανάγκη μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνησή του θα διεκδικήσει από τους δανειστές μείωση του στόχου, για τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% του Α.Ε.Π., έτσι ώστε να αποκτήσουμε δημοσιονομικό χώρο ευελιξίας.

Στόχος της ΝΔ όπως σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος είναι η προσέλκυση επενδύσεων και «δουλειές, δουλειές, δουλειές» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ