Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Φρούραρχος αποκαλύπτει τι συνέβη στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη κατά Δένδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Απόρρητη έκθεση που συνέταξε προς το υπουργείο Προστασίας
  • Βουλευτές έστησαν τοίχο μπροστά από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής
  • Η βιαοπραγία Κασιδιάρη

Λεπτό-λεπτό τα όσα συνέβησαν μέσα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της απροκάλυπτης επίθεσης του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια, εξιστορεί Φρούραρχος.

Συγκεκριμένα, σε απόρρητη έκθεση που συνέταξε προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και αποκαλύπτει το Εθνος της Κυριακής, ο Φρούραρχος εξιστορεί όσα δεν έδειξαν οι κάμερες.

Στην μέση μπήκε και ο Δήμας

Αποκαλύπτει ότι μαζί με δύο άνδρες της ασφάλειας μπήκε ασπίδα ανάμεσα στον Κασιδιάρη και Δένδια και ο βουλευτής της ΝΔ Χρίστος Δήμας προκειμένου να προληφθούν τα χειρότερα.

Στο τρισέλιδο υπόμνημα, ο Φρούραρχος εξηγεί επίσης ότι ο Μ. Μπαλαούρας δεν είχε αντιληφθεί την άμεση παρέμβαση της Φρουράς και γι’ αυτό την καλούσε διαρκώς.

«Την 13.25 ώρα και ενώ τον λόγο είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης Ηλίας, έμπροσθεν του εδράνου διέσχιζε τον διάδρομο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δένδιας Νικόλαος με σκοπό να εξέλθει της Ολομέλειας.

https://vimeo.com/217474603

Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας ένεκα της παρουσίας του βουλευτή της ΝΔ άρχισε να φωνασκεί, να υβρίζει και προέταξε το χέρι του στον αριστερό βραχίονα του πρώην υπουργού» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα.

Αστυνομικοί της ΥΑΒΕ εισήλθαν άμεσα στην Ολομέλεια

«Άμεσα αστυνομικοί της ΥΑΒΕ, οι οποίοι ήσαν παρατεταγμένοι με εντολή του υπογράφοντα έξωθεν των θυρών της Ολομέλειας, αντελήφθησαν τις φωνές και εισήλθαν στην Ολομέλεια.

Διαπιστώνοντας το επεισόδιο προσέτρεξαν μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Δήμα Χρήστο, λαμβάνοντας θέση ανάμεσα των δύο βουλευτών σχηματίζοντας τοίχο, προκειμένου να εμποδίσουν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη Ηλία να προβεί σε βιαιοπραγία κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δένδια Νίκου.

Άμεσα εισήλθαν εντός της Ολομέλειας οι ειδικές ομάδες, οι οποίες είχαν συγκροτηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Ενώ είχαν εισέλθει οι ανωτέρω ομάδες της ΥΑΒΕ, ο προεδρεύων Μπαλαούρας Γεράσιμος καλούσε παρατεταμένα τη φρουρά, χωρίς να έχει αντιληφθεί την παρουσία τους, καθόσον οι αστυνομικοί ήτο με πολιτική περιβολή όπως είχαν διαταχθεί και ενεργούσαν.

Ο υπαστυνόμος Α’ αντιλαμβανόμενος ότι ο πρόεδρος δεν είχε αντιληφθεί την είσοδο της φρουράς μετέβη στη θέση του προεδρεύοντα και ανέφερε ότι η αστυνομική φρουρά ευρίσκετο εντός της αιθούσης, πράγμα το οποίο μεταγενέστερα γνωστοποίησε και ο ίδιος ο προεδρεύων».

a926072ea50c428b3ae070ff6e7da220

Στην τρισέλιδη αναφορά των αστυνομικών της Φρουράς γίνεται μνεία και στην αποβολή του Ηλία Κασιδιάρη από την αίθουσα της Ολομέλειας.

«Ο βουλευτής της ΧΑ Κασιδιάρης Ηλίας αντιλαμβανόμενος την πληθώρα των αστυνομικών δυνάμεων και την αποφασιστικότητα αυτών, ανέφερε ότι θα συμμορφωθεί με την εντολή του προέδρου και των αστυνομικών και εξήλθε συνοδεία αστυνομικών της Ολομέλειας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν ρίψη νερού από πλαστικά μπουκάλια προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη στάση του βουλευτή Κασιδιάρη Ηλία. Αφού είχε εξέλθει της Ολομέλειας ο εν λόγω βουλευτής, στη βόρεια είσοδο συνέχιζε να υβρίζει με διάφορες φράσεις» καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Το χρονικό

Κατά την ομιλία του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας «τόλμησε» να περάσει μπροστά από το έδρανό του, με τον Κασιδιάρη να λέει με άγριο ύφος «όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας γύρισε για να του «ζητήσει τον λόγο» με την εικόνα εκείνη την ώρα να απομακρύνεται και να μην φαίνεται ξεκάθαρα τι συνέβη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως, επικράτησε σύρραξη, με τον Κασιδιάρη να απωθεί τον Νίκο Δένδια με τα χέρια του.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Μάκης Μπαλαούρας, κάλεσε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να εγκαταλείψει τα έδρανα και να αποχωρήσει από την αίθουσα, καλώντας τη φρουρά να βγάλει από την αίθουσα τον βουλευτή.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ