Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Η ΝΔ απεχθάνεται τα αντίμετρα», δηλώνει ο Νίκος Παππάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τα αντίμετρα θα είναι πάντα εκεί για τους ασθενέστερους και θα μπορούσαν να βγουν από τη φαρέτρα μας οποιαδήποτε στιγμή, εφόσον υπερκαλύπτονται οι στόχοι του προγράμματος και κάποιο ποσό θα πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνία, κατά τη βούληση της κυβέρνησης» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ασκεί σκληρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για 4ο μνημόνιο και σημειώνει ότι «το κόμμα του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να διανοηθεί κλείσιμο αξιολόγησης με λήψη αντίμετρων ταυτόχρονα με τα μέτρα. Η ΝΔ απεχθάνεται τα αντίμετρα».

Αναφερόμενος στη ρύθμιση του χρέους, σημειώνει ότι «αποτελεί δέσμευση που έχουν αναλάβει οι εταίροι. Την “επόμενη μέρα” μάς δίνεται χρόνος να ξεδιπλώσουμε το πρόγραμμά μας και να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινωνικό κράτος».

Σε ερώτηση για το πότε είναι η καταλληλότερη περίοδος για την έξοδο στις αγορές, υπογράμμισε ότι «το πότε είναι ο “κατάλληλος χρόνος” για την έξοδο στις αγορές θα κριθεί. Το βέβαιο είναι ότι η έξοδος αυτή είναι ένα μέσο για να πετύχουμε την οικονομική και κοινωνική σταθεροποίηση, την ομαλοποίηση της χρηματοδότησης, ώστε να ασκήσουμε πολιτικές που έχει ανάγκη η κοινωνία». Προσθέτει μάλιστα ότι «δεν θα βγούμε στις αγορές, όπως έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά, λαμβάνοντας μέτρα δεκάδων δισ. λιτότητας, μόνο για να πεισθούν άρον άρον οι όποιες “αγορές” μας παρουσίασαν το 2014».

Τέλος για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι «ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει, καθώς -εκτός από τον υφιστάμενο νόμο-έχουμε σε εξέλιξη ένα καθεστώς “αεροπειρατείας”. Κανείς δεν κρύβει πως βρισκόμαστε δυστυχώς σε μια φάση καθυστέρησης, για την οποία πρέπει να απαντήσουν τα μέλη του ΕΣΡ, στα οποία έχουμε παράσχει ως υπουργείο όλα τα απαραίτητα “εργαλεία” για τη λειτουργία της Αρχής και τη διενέργεια του διαγωνισμού».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ