Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Παπαδημούλης: Το Eurogroup πρέπει και μπορεί να δώσει μια συνολική συμφωνία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το αυριανό Eurogroup πρέπει και μπορεί να δώσει μια συνολική συμφωνία-πλαίσιο, όχι μόνο για το τέλος της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ μέσα στον Ιούνιο, αλλά και να δώσει τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους και ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων, έναν χάρτη που θα επιτρέψει η ανάπτυξη, που όλοι προβλέπουν για τα επόμενα τρία χρόνια, να είναι διατηρήσιμη για 10-15 χρόνια», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια τροχιά θετικών ειδήσεων και σημείωσε: «Θα χρειαστεί δουλειά για να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, για να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησαν η χρεοκοπία και τα μνημόνια, αλλά το βέβαιο είναι ότι μπαίνουμε πια σε μια τροχιά που θα φέρει θετικές ειδήσεις και το τέλος αυτής της άγριας επιτροπείας το καλοκαίρι του 2018».

Απάντησε, επίσης, στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ψήφισε ένα «τέταρτο μνημόνιο» και παρατήρησε: «Κανείς, ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε ο κ. Σόιμπλε, ούτε ο κ. Γιούνκερ, ούτε το ΔΝΤ, δεν μιλάει για τέταρτο μνημόνιο. Μιλάνε μόνο η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα, αυτοί που μας έβαλαν στα μνημόνια».

«Η συμφωνία αυτή είναι το εξιτήριο από την επιτροπεία και η κυβέρνηση αυτή έχει βάλει ως στόχο το καλοκαίρι του 2018 να τελειώνουμε οριστικά με τα μνημόνια», επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ