Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Κικίλιας: Η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι θηλιά για τους Έλληνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ως θηλιά για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τη γραβάτα του κ. Τσίπρα. «Επειδή έγινε πολύς λόγος για τη γραβάτα του κ. Τσίπρα, η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι η θηλιά για όλους τους Έλληνες, γιατί είναι θηλιά για την ελληνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι το 2021. Και γιατί αυτή τη δύσκολη, πολύ κακή, ημέρα για τους Έλληνες, βάλλονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, τα φτωχότερα νοικοκυριά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε πως η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτούς η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια το 2014. Είχε ήδη πάρει πιστοληπτική γραμμή, ήταν έτοιμη η χώρα να βγει από τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία, η πραγματική οικονομία, η οικονομία της αγοράς, βάδιζε σε καλύτερα μονοπάτια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Και σημείωσε: «Αυτά τα 2 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουμε 29 δισ. πλούτο τα οποία χάθηκαν από τη χώρα, έχουμε αντί για 12 δισ. παροχές 14,2 δισ. νέα μέτρα που πάρθηκαν και δυστυχώς τρία χαμένα χρόνια».

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ λέει όχι στα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση και ακολούθως καταθέτει τροπολογία με άλλα αντίμετρα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε: «Αυτά που καταθέτουμε είναι σήμερα, είναι τώρα, είναι πραγματικότητα, με μία αποδοχή της τροπολογίας από την κυβέρνηση και μία υπογραφή γιατί είναι επί των πλεονασμάτων που λέει για εφέτος.

«Ποιος χριστιανός μπορεί να πιστέψει ότι το 2021 θα έχουμε 5,6% πλεόνασμα για να μπορεί ο κ. Τσίπρας, ή όποιος είναι τότε, να εφαρμόσει αυτά τα αντίμετρα. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ισούται με παράλληλο πρόγραμμα, ισούται με αντίμετρα και είναι πολιτικές μπούρδες».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ