Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Σκουρλέτης: Στελέχη των τεχνικών κλιμακίων λειτουργούν ως «βαποράκια» συμφερόντων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Δεν διαφωνώ με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, τονίζει ο Σκουρλέτης 
  • “Σέβομαι τις συλλογικές αποφάσεις”

«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι το δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση και πως αυτή θα διαμορφωθεί για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις των δανειστών για άμεση διάθεση εργοστασίων της ΔΕΗ.

Ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα» ενώ πρόσθεσε πως δεν είναι δογματικός και δεν διαφωνεί με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, ούτε είναι οπαδός των μονοπωλιακών καταστάσεων.

Επιτέθηκε με δριμύτητα στους δανειστές κατηγορώντας τους για υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα για τη ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχουν στελέχη των τεχνικών κλιμακίων, που λειτουργούν ως βαποράκια συμφερόντων και θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

Υποστήριξε πως το σχέδιο για πώληση περιουσιακών στοιχείων, έως τον Ιούλιο του 2018, είναι πειστικό και δημιουργεί συνθήκες στημένου παιχνιδιού, αφού εάν δεν γίνει η πώληση θα υποστεί η χώρα επιπτώσεις.

«Αυτό σε οδηγεί να πουλήσεις όσο – όσο» είπε ο κ. Σκουρλέτης και καταλόγισε ευθύνες στη διοίκηση της ΔΕΗ ότι δεν πίστεψε και δεν προώθησε το σχέδιο για συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να μην υποχρεωθεί η επιχείρηση να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία. Πάντως, εκτίμησε ότι έχουν εξαιρεθεί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα συμπεριληφθούν μόνο τα λιγνιτικά ενώ δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.

37233730a16c1a2fc37fb94a4fba9e9f

Έκανε λόγο για συμφέροντα που κάνουν πόλεμο από το εσωτερικό και το εξωτερικό και κάποιους που επιθυμούν να εξοντώσουν και να ρίξουν την κυβέρνηση.

Συμπλήρωσε πως, κατά την πεποίθησή του, ο κ. Σόιμπλε θα ήθελε στην εξουσία τη ΝΔ , ως συγγενικό κόμμα.
«Φαίνεται ότι φθάσαμε στο κόκκαλο» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης γνωστοποιώντας ότι έχει καλές σχέσεις και άριστη συνεργασία με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ