Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Στροφή της Νέας Δημοκρατίας προς την άκρα δεξιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις δηλώσεις «γαλάζιων» βουλευτών και την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη.

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι οι αντιδράσεις της ΝΔ «απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘50».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη, που πήραν τη σκυτάλη από τη διακήρυξη μίσους της Χρυσής Αυγής, καθώς και η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘50.

Ωστόσο, η ενόχληση των βουλευτών της ΝΔ και της νεολαίας του κόμματός τους από μια κίνηση που έχει σκοπό να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τη στροφή του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη προς την άκρα δεξιά και την απομάκρυνση της από προηγούμενες πρακτικές, όπως αυτή των εγκαινίων του Μουσείου της Δημοκρατίας στον μαρτυρικό Άη Στράτη, το 2007, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι προφανές ότι, πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές και τους ισχυρισμούς περί αντιπερισπασμών, κρύβεται η μοναδική έγνοια τους, που δεν είναι άλλη από το να παραμείνουν στο σκοτάδι οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ