Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων θα θέσει ο Μπουτάρης στον Τσίπρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, αναμένεται να θέσει αύριο Τρίτη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στην Αθήνα.

f4539cf7ea8539adb2b63bb259faf224Συμβασιούχοι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, να ενημερώνει το Σώμα για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων σε συνολικά 1000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 730 στον Κεντρικό Δήμο, μετά την παράταση των συμβάσεων τους με απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης υποσχέθηκε πως στην αυριανή συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα θέσει το θέμα. “Πάσχα έχουμε, θα πρέπει να βρεθεί λύση”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

2acd1fa204bc077aff3f310f1e9e3ba3Επίσης, δεσμεύτηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα εξετάσει νομικά το θέμα και εάν υπάρχει η δυνατότητα θα προχωρήσει σε εντέλλεσθε για να πληρωθούν ένα μέρος των οφειλόμενων. Προηγήθηκε διχογνωμία μεταξύ του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε “να δοθεί έναντι στους εργαζόμενους με εντολή δημάρχου” και τον κ. Μπουτάρη να απαντά πως “εάν δοθεί με απόφαση δημάρχου θα πάω για απιστία”.

Η θέση των παρατάξεων

Από την πλευρά των παρατάξεων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε πως ο δήμαρχος θα πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα το ζήτημα των συμβασιούχων στη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. “Να το θέσει πρώτο στην ατζέντα. Εάν υπάρχει μία λύση, από εκεί θα έρθει. Και εάν υπάρξει λύση, εγώ θα το επικροτήσω”, είπε ο κ. Καλαφάτης.

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης”, υποστήριξε πως “η κυβέρνηση είχε σαφή θέση και έβγαλε απόφαση ότι είναι νόμιμο και συνταγματικό να πληρωθούν οι συμβασιούχοι”, ενώ ο Γιάννης Δελής από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” ζήτησε “άμεση πληρωμή και ας έρθουν να μας δικάσουν γιατί θα δώσουμε λεφτά στους εργαζόμενους”.

Ο Κωνσταντής Σεβρής, από την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, δήλωσε πως θα πρέπει να δοθεί “μάχη του δήμου απέναντι στην απλήρωτη εργασία”, ενώ η Μόνικα Αϊβάζογλου από τις “Γειτονιές σε δράση” ζήτησε μονιμότητα των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κουράκη, κατέληξε σε ψήφισμα στο οποίο τονίζεται πως οι εργαζόμενοι από τη στιγμή που εργάστηκαν θα πρέπει να πληρωθούν και ο δήμαρχος να βρει τους νομικούς τρόπους για να τακτοποιήσει το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ