Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Διαδικτυακός δίαυλος επικοινωνίας Ελλάδας – Κίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, συναντήθηκε με εκπροσώπους κινεζικών επιχειρήσεων
  • Στόχος του υφυπουργού είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας των ελληνικών αρχών με τις ήδη εγκατεστημένες στην Ελλάδα κινεζικές επιχειρήσεις

Στη σημασία των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, στην άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, καθώς και στο έντονο ενδιαφέρον των κινεζικών επιχειρήσεων να επενδύσουν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνάντηση συνεργασίας με εκπροσώπους κινεζικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η συνάντηση συνδιοργανώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον Οργανισμό Enterprise Greece, το Εμπορικό Γραφείο της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και την Κινεζική Ένωση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Τζόου Ξιάολι.

d38d3e97efc7fb4a1a6d91fd8d7dc832

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι πρόσφατες επενδύσεις της COSCO στον Πειραιά και η σημασία του λιμανιού του Πειραιά στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού, πυροδοτούν μια σειρά νέων επενδύσεων σε τομείς της οικονομίας, όπως η κρουαζιέρα, η ελαφρά μεταποίηση, η ναυπηγοεπισκευή, οι διεθνείς διανομές και μεταφορές και ο τουρισμός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κινεζικές επιχειρήσεις China New Era Group, PCT, Air China, Huawei, ZTE, China Development Bank, China Three Gorges Corporation, Cosco Shipping, China Shipbuilding and Offshore International Co. Greece, CCS Greece, Avic Ship Greece και Rongfeng Holding Group.

Οι εκπρόσωποι των κινεζικών επιχειρήσεων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, τα πλάνα τους για το μέλλον, καθώς και να διατυπώσουν συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις υφιστάμενες και τις μελλοντικές τους δραστηριότητες.

Στα ερωτήματα απάντησαν ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η Χριστίνα Μπαριτάκη, γενική γραμματέας υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Γιάννης Ταφύλλης, γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής και εκπρόσωποι των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στόχος του υφυπουργού είναι να δημιουργηθεί μια μόνιμη πλατφόρμα επικοινωνίας των ελληνικών αρχών με τις ήδη εγκατεστημένες στην Ελλάδα κινεζικές επιχειρήσεις, υπό τον συντονισμό του Enterprise Greece, ώστε όχι μόνο να διευκολυνθεί η λειτουργία τους στην Ελλάδα, αλλά και να υποστηριχθούν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ