Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Βούτσης: Εξαιρετικά σημαντική η προσπάθεια ανασύστασης της συλλογικής μνήμης (εικόνα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μετά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Ήλιδας, στην Αμαλιάδα, δήλωσε πως «σήμερα κατατέθηκε ο σεβασμός, η τιμή, η αναθύμηση σε αγώνες και στην αυτοθυσία αυτού του ανθρώπου, του Νίκου Μπελογιάννη, σε πάρα πολύ δύσκολους καιρούς».

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, «αυτή η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης, για να δούμε κατάματα την ιστορία μας, είναι εξαιρετικά σημαντική μέσα σε δύσκολους καιρούς και αναφέρεται στο σήμερα και στο αύριο».

7a19e3952b89141e84c5eb3526ae6672

Επίσης, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι «όλες οι πτυχές, όλα τα πρόσωπα του δράματος διαφόρων περιόδων της ελληνικής Ιστορίας, πρέπει να φωτιστούν και να έρθουν στην επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο και ιδιαίτερα όσοι με τους αγώνες τους έδωσαν μία ηρωική διάσταση αυτοθυσίας, θα πρέπει να είναι πάντοτε μπροστά σε έναν λαό, ο οποίος εμπνέεται από αυτήν την υπόθεση».

Σχετικά με τον ρόλο της Βουλής, υπογράμμισε: «Η ελληνική Βουλή, με ένα πνεύμα εξωστρέφειας και πραγματικής επαφής με την ιστορία και όχι ως μαυσωλείο εκλιπόντων, ασχολείται συστηματικά με πολλά από αυτά τα ζητήματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού της πολιτικής, αλλά και της ιστορικής γνώσης και της ιστορικής μνήμης».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ