Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Στη Βουλή η δικογραφία για το «Ερρίκος Ντυνάν» – Στο κάδρο «γαλάζιοι» και «πράσινοι» υπουργοί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στο κοινοβούλιο “πάει” η κυβέρνηση τον φάκελο του “Ερρίκος Ντυνάν” 
  • Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταγγέλλει ενορχηστρωμένες πολιτικοεπιχειρηματικές ενέργειες
  • Εξετάζεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Άδωνη Γεωργιάδη, Κωνσταντίνου Χατζηδάκη, Παναγιώτη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζου και Μάκη Βορίδης

Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τον φάκελο της δικογραφίας για την υπόθεση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Ο υπουργός επισυνάπτει επίσης τα έγγραφα της Εισαγγελίας Διαφθοράς που διερευνούσε τα ποινικά αδικήματα σε βάρος πρώην υπουργών, ενώ ο Ανδρέας Μαρτίνης, προσωρινά κρατούμενος για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», σε κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία κινητοποίησε την Εισαγγελία Διαφθοράς, υποστήριξε ότι οι πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, Παναγιώτης Μηταράκης, Ανδρέας Λυκουρέντζος και Μαυρουδής Βορίδης συνέδραμαν στην εκχώρηση του νοσοκομείου «έναντι πινακίου φακής», μέσω εκπλειστηριασμού το 2014, σε εταιρεία που, κατά τον καταγγέλλοντα, ανήκει στον Όμιλο Πειραιώς.

Ο κ. Μαρτίνης επιρρίπτει ευθύνες γι’ αυτήν τη διαδικασία, τόσο στον μέχρι πρότινος επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς, όσο και στον εκλιπόντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο.

Στη δικογραφία, την οποία διαβίβασε στη Βουλή σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ο καταγγέλλων, πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου, φαίνεται να αποδίδει ευθύνες στους υπουργούς που κατονομάζει ότι λειτούργησαν προς την κατεύθυνση της εκχώρησης του «Ερρίκος Ντυνάν», ζημιώνοντας, κατά την άποψή του, το Δημόσιο.

Η δικογραφία σχηματίστηκε με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, που έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση της, στον εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες του κ. Μαρτίνη.

Η εισαγγελική έρευνα σταμάτησε αμέσως, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς ο κ. Μαρτίνης καταγγέλλει πρώην υπουργούς για διάπραξη ενδεχόμενων αδικημάτων και το θέμα πρέπει να κριθεί από τη Βουλή.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ