Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

«Υπάρχει ισχυρή παράδοση κρατισμού που πρέπει να υπερβούμε», δηλώνει ο Πιτσιόρλας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στις 7 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία εκτιμά ο Πιτσιόρλας 
  • Ξεκαθαρίζει ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και δεν υπάρχει πρόβλημα

«Στη χώρα και σε όλα τα κόμματα υπάρχει μια πολύ ισχυρή παράδοση κρατισμού, την οποία πρέπει να υπερβούμε».

Αυτό τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.
Μιλώντας στον Σκάι σημείωσε ότι υπάρχουν συγκρούσεις και διαφορές αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε αντίθεση με το παρελθόν ενώ αναφερόμενος στη ΔΕΗ σημείωσε ότι κύριο θέμα είναι εάν η επιχείρηση θα παραμείνει ισχυρή και εάν λυθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει.
«Υπάρχουν δρόμοι που δοκιμάστηκαν και δεν πέτυχαν και δρόμοι που πρέπει να δοκιμαστούν…», είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ προχωρά και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Για την επένδυση στο Ελληνικό ανέφερε ότι εντός του 2017 θα έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα και θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αδειοδότησης των έργων.

Γνωστοποίησε ότι για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν υποβάλει προσφορές τρεις διεθνείς κολοσσοί, σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται η αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων με την παραχώρησή τους στη Fraport έναντι 1,2 δισ. ενώ για την Εθνική Ασφαλιστική αναμένονται προσφορές σε δυσθεώρητα ύψη.

dad1205eb207b409c61cecc7dc436c96

Αναγνώρισε ότι η καθυστέρηση της αξιολόγησης βλάπτει το επενδυτικό κλίμα αλλά τόνισε πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε οτιδήποτε παράλογο ζητούν αυτή την περίοδο και δεν αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η καθυστέρηση». Πρόσθεσε πως «το ΔΝΤ έχει μια συνταγή για πάσα νόσο , αλλά η Ελλάδα είναι διαφορετική περίπτωση…».

Τέλος, εκτίμησε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στο επόμενο δίμηνο αναφέροντας πως στις 7 Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία και στη συνέχεια θα υλοποιηθούν τα υπόλοιπα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ