Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Η λύση του Κυπριακού χρειάζεται ενότητα, τονίζει ο Κοτζιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ανέφερε ότι την γενιά του την πολιτικοποίησε με τρόπο συναισθηματικό το Κυπριακό πρόβλημα
  • Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο είναι «χρέος ιστορίας, χρέος αισθήματος, χρέος λογικής, χρέος πολιτισμού

Στην πάλη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, Ελλάδα και Κύπρος χρειάζονται ενότητα, υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε χαιρετισμό του στην δεξίωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την οποία παρέθεσε ο Έλληνας πρέσβης στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι χρειάζεται η δυνατότητα και η ικανότητα «να σκεφτόμαστε πέρα από τη μύτη μας, να βλέπουμε το μέλλον και να δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε ό,τι είναι αυτό που ανταποκρίνεται στους πόθους των λαών μας».

Η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο, τόνισε ο Ν. Κοτζιάς, είναι «χρέος ιστορίας, χρέος αισθήματος, χρέος λογικής, χρέος πολιτισμού».

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι πριν από περίπου 50 χρόνια «έφαγε» ξύλο σε διαδήλωση για το Κυπριακό έξω από ξένη πρεσβεία. Ανέφερε ότι την γενιά του την πολιτικοποίησε με τρόπο συναισθηματικό το Κυπριακό πρόβλημα.

«Η δικιά μας γενιά που βρέθηκε στα στρατοδικεία και στα κρατητήρια της χούντας ένιωθε βαθύ το φόβο και την ευθύνη ότι η χούντα προετοίμαζε εγκλήματα και βέβαια δεν φταίμε εμείς, όσοι βρεθήκαμε απέναντί της, για τα εγκλήματά της, αλλά πάντα θα νιώθουμε το χρέος μας που δεν καταφέραμε να την αποτρέψουμε και ζητάμε πάντα συγνώμη για τα εγκλήματα που κάνανε ορισμένοι που φέραν τον τίτλο του Έλληνα αλλά δεν ήταν Έλληνες, ήταν ραγιάδες», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ