Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Για άμεσο κλείσιμο των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές μιλά το ΥΠΟΙΚ – Πρόοδο είδε ο ESM

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής έληξε η μαραθώνια συνάντηση
  • Αναμένεται επιστροφή της ελληνικής αποστολής
  • Σύγκλιση σε εργασιακά – συντάξεις 
  • Για πρόοδο μιλά ο ESM
  • Τα εκκρεμή ζητήματα θα κλείσουν λέει το Οικονομικών

«Ολοκληρώθηκε η δια ζώσης διαπραγμάτευση. Απομένουν δύο έως τρία ζητήματα σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί». Αυτό ανέφεραν , πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τις επαφές που είχαν οι υπουργοί στις Βρυξέλλες με τους θεσμούς, ενώ το κυβερνητικό κλιμάκιο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.

Την άποψη ότι σημειώθηκε “κάποια” πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ Θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Κάποια πρόοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνεχίστηκαν εν τω μεταξύ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στις Βρυξέλλες παρουσία και του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, γεγονός που καταδεικνύει σημάδια προόδου.

Εκπρόσωπος του Ταμείου έκανε λόγο για σύγκλιση σε συντάξεις και εργασιακά, ενώ σήμερα η ελληνική αποστολή επιστρέφει στην Αθήνα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καθώς δεν αναμενόταν να υπάρξει σήμερα συνάντηση.

Αυτό ανέφερε νωρίς τα ξημερώματα κυβερνητικός αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες ανατρέποντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα χθες από αξιωματούχο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), οι οποίες έλεγαν ότι θα υπάρξει και νέο ραντεβού την Παρασκευή.

7f832d555bef8aca404c3d3b894ed230Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου ήταν μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Εurogroup στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει την ίδια ώρα το βάρος της πολιτικής διαπραγμάτευσης με ευρωπαίους εταίρους του, από τους οποίους ζητεί δεσμεύσεις στο μέτωπο των εργασιακών, που θα μπουν ως ανάχωμα στις παράλογες απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ