Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνδέει τη διαπραγμάτευση με τη διακήρυξη της Ρώμης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον κίνδυνο να τεθεί η χώρα στο περιθώριο αν η κυβέρνηση συνδέσει τη διαπραγμάτευση με το κείμενο της διακήρυξης της Ρώμης επισήμανε, μιλώντας απόψε Πέμπτη στη Βουλή, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στη συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, που έγινε παρουσία του Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο κ. Κουμουτσάκος απευθύνθηκε στον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Νίκο Τόσκα.

«Μην συνδέετε τη διαπραγμάτευση για το Πρόγραμμα με τη διαπραγμάτευση για το πολιτικό κείμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σας το λέω μετά λόγου γνώσης. Είναι ένα μεγάλο λάθος, θα το βρει η Χώρα μπροστά της. Κάνετε πολύ κακό και στη δική σας θέση και σκεφτείτε να το βρείτε μπροστά σας, δηλαδή οι Ευρωπαίοι να συνδέουν διαπραγματεύσεις και θέματα που μας αφορούν, οικονομικές ενισχύσεις, άλλα προγράμματα, με το πώς θα πάει το Πρόγραμμα, με το αν εφαρμόζουμε ή δεν εφαρμόζουμε το Πρόγραμμα. Είναι μια λάθος τακτική, είναι μια ολέθρια διαπραγμάτευση, μην το κάνετε», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και επέμεινε:

«Αν θέλετε με αυτόν τον τρόπο να περιθωριοποιήσετε την Ελλάδα από τις Ευρωπαϊκές διαδικασίες τότε να βγείτε να το πείτε ανοιχτά. Μην το κάνετε με μορφή δολιοφθοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Είναι ένα τεράστιο πολιτικό, στρατηγικό, διπλωματικό, διαπραγματευτικό λάθος. Διορθώστε το όσο είναι καιρός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ