Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Τόσκας: Να παραδειγματιστούμε από τα διδάγματα των πόλεων που υπέστησαν τρομοκρατικές επιθέσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο κ. Τόσκας μίλησε κατά τη συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών για το Προσφυγικό
  • Έθεσε το ερώτημα αν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία θα συνεχίζει να έχει γκέτο, σαν αυτά που δημιούργησαν τα προβλήματα και τις τρομοκρατικές επιθέσεις και στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες

«Δυστυχώς, οι νέες απειλές δεν αντιμετωπίζονται με παλιά όπλα. Χρειάζεται να προσαρμοστούμε σε νέες μεθόδους, σε νέες πρακτικές, προκειμένου να διατηρήσουμε και τη Δημοκρατία μας και την ηρεμία στον τόπο μας και στην Ευρώπη. Χρειάζεται φαντασία, σχέδιο και σεβασμός στη Δημοκρατία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στην τρομοκρατία.

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7 365

Κατά τη συνεδρίαση των συναρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών για το Προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της ΕΕ για το μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Τόσκας επικαλέστηκε την τοποθέτηση του επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου για το τι πρέπει να γίνει, πέραν των συνεργασιών με τις ευρωπαϊκές αρχές και των διμερών συνεργασιών στον τομέα της ασφάλειας, επισημαίνοντας πάντως, πως η η Ελλάδα οργανώνει τις συνεργασίες της με βάση τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία, η οποία ωστόσο δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς υπάρχουν νοοτροπίες που επικεντρώνονται σε εσωτερικά και μόνο θέματα, υπάρχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα κι αρνήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν ακόμη κι όταν υπάρχει η θέληση συνεργασίας.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c 38

Ο κ. Τόσκας έθεσε το ερώτημα αν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία θα συνεχίζει να έχει γκέτο, σαν αυτά που δημιούργησαν τα προβλήματα και τις τρομοκρατικές επιθέσεις και στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες και αλλού, με ασφάλεια για κάποιους, αλλά χωρίς ασφάλεια για τους πολλούς. Τόνισε ότι πρέπει να παραδειγματιστούμε από τα προβλήματα και τα διδάγματα που εξάγονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις και τα προβλήματα ασφάλειας και να δούμε τι δεν πήγε καλά και τι πρέπει να γίνει στην Ευρώπη. Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να διδαχθούμε κι από την ψυχραιμία που επέδειξαν – όπως έγινε στο Λονδίνο – απέναντι στην ασύμμετρη αυτή απειλή, στην τρομοκρατική αυτή ενέργεια.

«Ίσως νομίζουν κάποιοι ότι αυτά τα ζητήματα λύνονται με απλές εντολές και εύκολα. Όμως δεν είναι έτσι. Λύνονται με σχέδιο και οργάνωση, με σεβασμό στις Αρχές», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Τόσκας.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ